MELDA GENEŞ

1 Temmuzdan itibaren kalkan yasaklar ile birlikte havayolu seferleri de normale döndü. Yerli ve yabancı turistler memleketlerine hasret gidermek için seyahat acentaların yolunu tuttu.

Pandemi döneminde Türk Hava Yolları ve Pegasus Sivas’a 1’er uçuş seferi koyarken, yasakların kalmasıyla sefer sayılarını normale çekti. Her geçen gün havayollarına olan ilginin artması, seyahat acentalarını da umutlandırdı.

Pandemi öncesi ve pandemi sonrası havayolu ulaşımı ile ilgili gelinen son durumu değerlendiren HRP Seyahat Acentası Enformasyon görevlisi Mehmet Yılmaz, “1 Temmuzdan önce uçuşlarımızda ve seferlerimizde düşüşler yaşandı. Pandemi her sektörde olduğu gibi bir seyahat acentelerin de ister istemez etkiledi. Sefer sayıları 1’e düştü. İzmir seferleri ise haftada 3 güne düştü. Hal böyle olunca da bilet satışlarımız geriledi” dedi.

Yasakların kalması ve hayatın tekrar normale dönmesi ile birlikte tekrar ulaşım sektöründe canlanma yaşandığını ifade eden Yılmaz, “Seferler artırıldı. Ancak ne yazık ki İzmir seferleri iptal oldu. Fiyatlarda değişiklik yapılmadı. Bilet fiyatlarında fazla bir artış söz konusu olmadı. Türk hava yollarında şuan uçak biletleri 315 TL ile 575 TL arasında değişiyor. Tabi ki bu bir yaz tarifesi. Gününe göre değişiyor. Acenteler olarak diğer acentelerle rekabet yapmıyoruz. Genellikle fiyatlar aynıdır. Bu süreçte gurbetçilerimizde yurt dışından memleketlerine gelmeye başladı. Hareketliliğin Eylül ayına kadar devam edeceğini bekliyoruz. Turizm sektörünün canlanması demek, her kesimin canlanması demektir. Bundan dolayı ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan yerli ve yabancı turistlerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.