MEHMET TIRPAN

“Dürüst Olmak Gerekirse” sloganıyla seçimlere tek başına katılan Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sivas kent meydanında düzenlenen mitingde kendisini dinlemeye gelen coşkulu vatandaşlara hitap etti. Karamollaoğlu, Sivas’ın Efsane Merhum Belediye Başkanı Osman Seçilmiş’i rahmet ile yad ederek, “Sivas’a ne yapıldıysa Rahmetli Osman Seçilmiş döneminde yapıldı. Şimdi ise Rahmetli Osman Bey’in oğlu Melih Seçilmiş, partimizin Sivas Belediye Başkan Adayı. Dürüst Olmak Gerekirse Melih Seçilmiş’in Sivas’a katkı sağlayacak, işsizliği çözecek projeleri var. Doğarken seçilmiş, Melih Seçilmiş’e destek verin, Sivas seçilmiş illerden olsun” dedi.

“GÖÇ, İŞSİZLİK SİVAS’IN BELİNİ BÜKTÜ”

Diğer yandan iktidarı sert sözlerle eleştiren Genel Başkan Karamollaoğlu, “Sivas düşünün Türkiyenin 2. büyük vilayeti 29 bin kilometre toprağımız var. Bin 280 köyümüz vardı artık yok o kadar. 2 bine yakın mezralarla beraber yerleşim yeri vardı. Göç, işsizlik Sivas’ın belini büktü. Bakın Sivas halen büyükşehir olamadı” dedi.Sivas’ta göçü önlemenin tek bir yolu olduğunu aktaran Karamollaoğlu, “Göçü durdurmak istiyorsak üretime destek vermemiz lazım. Ekilebilir arazilerimizin kullanılması için çiftçilere destek verilmeli. Mazot, gübre, ilaç ve tohum fiyatlarındaki vergi kalkarsa tarlalarımız ekilir. Bunca işsizlik varken bunca sıkıntı varken Yıldızdağı Kayak Merkezine yüzmilyonlarca para harcadılar. Allah akılversin” dedi.

“YILDIZDAĞI KIŞ SPORLARI TURİZM MERKEZİ’NE 300 MİLYON GÖMDÜLER”

Sivas’ta eskisi gibi kar yağışı olmadığını dile getiren Karamollaoğlu, “Bu kayak merkezini niye yaptılar, adımız geçsin diye. 300 milyonu toprağa gömdüler, tesisler orada yatıyor şimdi. 300 milyonla bir sanayi tesisi kursalar 500-600 kişiye iş çıkar. Eğer fabrikayı özel sektöre kurdurur oda bi 300 milyon katkı verirse bin kişi çalışır. Sivaslının çalışacak işe ihtiyacı var” dedi.

“DÖRDÜNCÜ DEMİRÇELİĞE İHTİYAÇ VAR”

Sivas’ta dördüncü demirçeliğe ihtiyaç olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, “Sivas’a ne yapıldıysa Osman Seçilmiş döneminde yapıldı. İktidarda olduğumuz dönemde Sivas’a fabrikalar kazandırıldı. Bakın şimdi bir demirçelik fabrikasını bile çalıştıramıyorlar. Destek vermiyorlar. OSB’de boş duran fabrika ve arsalar var. Halen Sıcak Çermik, Soğuk Çermik ve Kangal Balıklı Kaplıca düzenli çalıştırılmıyor. Oralar seralarla donatılsa Sivas’ın ve çevre illerin sebze ihtiyacını karşılarız. Ancak böyle bir düşünce ve hayal yok. Parayı toprağa gömmeye gelince bu arkadaşlarımızın üzerine kimse çıkamaz. Allah nasip ederse bir gün iktidara gelirsek 4. Demir Çelik Fabrikasını Divriği’ye kuracağız. Divriği’de maden bitti diyorlar biz gelelim bakın bakalım orada meden var mı yok mu?” ifadelerini kullandı.