SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas perakende sebze meyve halinde yaz ayları ile birlikte fiyatlar düştü ancak pandemi yüzünden vatandaş fiyatlarla ilgilenmiyor.

Perakende sebze hali esnaflarından Ferhat Çobanoğlu; “ Sebze meyve fiyatları şuanda gayet iyi, emeklisi, işçisi, asgari ücretlisi rahat rahat gelip alışverişini yapabiliyor. Ancak biliyorsunuz uzun bir süredir ülkemizde korona virüs salgını var ve bu sebeblede insanlar gelip aslında fiyatlara çokta bakmadan bir an evvel alışverişlerini yapıp gitmenin derdinde. Tabi birde yaz ayları havalar sıcak insanlar maskeyle falan bunaldıkları için çabucak alışverişlerini yapmaya bakıyorlar”dedi.

Çobanoğlu; “ Geçtiğimiz yılların aynı dönemlerine göre kıyaslama yapacak olursak bu yıl biraz daha fiyatlar yüksek, o da salgından dolayı esnaflardan zarar edenler oldu işyerlerini kapatmak zorunda kalanlar oldu. Ama tabi önemli olan sağlık yani gördük ki sağlımızdan önemli bir şey yok, domatesi biberi bugün 2 liraya alsak ne olur 5 liraya al ne olur, bunlar düzelir ancak hepsinden önemlisi sağlımız”ifadelerini kullandı.

Ferhat Çobanoğlu fiyatlar hakkında da bilgi vererek; “ Şuanda domates 3.5 lira, salatalık 2,5 lira, patates 3,5 lira, üzüm 7 lira gibi fiyatlarda satışlarımızı yapıyoruz”diyerek açıklamasını sonlandırdı.