MELTEM DUMAN

Türk Halk Müziği’nin derlemesinde önemli bir yeri olan Muzaffer Sarısözen’in ölüm yıldönümü nedeniyle Valilik himayesinde , İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Muzaffer Sarısözen Anısına resim ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

İlimiz için önemli değerlerinden birisi olan Muzaffer Sarısözen’in 59. Ölüm yıl dönümü anısına Şemsi Sivas İl Halk Kütüphanesinde açılan sergiye Vali Salih Ayhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca katılım sağladı.

Programda kurdele kesimi merasiminden önce açıklama yapan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca, “Muzaffer Sarısözen’in ölüm yıl dönümüyle valiliğimiz himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Muzaffer Sarısözen Lisesi ve Kültür A.Ş ile hazırladığımız sergimize hoş geldiniz. Muzaffer Sarısözen Türk Halk müziği derlemelerinde 10 yılda 10 bin adet derleme yapan ekipte yer alan Sivaslı bir değerimizdir. Bizde bu değerimizin ölüm yıl dönümü münasebetiyle anmak adına fotoğraf ve resim sergisi açmış bulunuyoruz. İnşallah bu açtığımız sergilerde de Sivasımızın önemli bir değeri olan Muzaffer Sarısözen’i anmak ve hatırlamak ve gelecek nesillere de kendisini tanıtmak sebebiyle de 33 fotoğraf  2 resimden oluşan sergiyi şuan açmış bulunmaktayız. Tekrar sergimize hoş geldiniz diyorum, sergimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

İlimiz için önemli değer olduğunun altını çizerek nice Muzaffer Sarısözen’lerin ilimizden çıkması temennisiyle konuşmasına başlayan Vali Salih Ayhan ise,” Bugün TRT repertuvarının çok  büyük bir kısmı Muzaffer Sarısözen’in emekleriyledir. Önemli bir düşünce adamıdır. Türkü dünyasının binlerce yıllık hayırla yad edeceği çok önemli şahsiyettir. Dolayısıyla onu anmak, onu yad etmek çok değerli. Gelecek kuşaklara Muzaffer Sarısözen’in kim olduğunu ne yaptığını, bu topraklar için ne kadar kıymetli bir ne kadar değerli işler yaptığını göstermeyi önemsiyoruz. Dolayısıyla ölüm yıl dönümünde hayırla yad ediyoruz. Ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun. İnşallah bu topraklarda nice Muzaffer Sarısözen çıkması temennisiyle hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.