SEYİT ÖMER YILDIZ

Pulur mahallesinde yer alan Sarılık türbesi kaderi ile başbaşa. Uzun zamandır sahip çıkılmayan ve bakımsız halde bırakılan türbe bir de kimliği belirsiz kişiler tarafından zarar görüyor.

Birinci derece arkeolojik sit alanı içerisinde yer alan Emir Arif Hz.’nin türbesi bakımsız bir şekilde bekliyor ve çatışı da büyük oranda tahrip olmuş durumda. Mahalle sakinleri ise türbenin etrafını mesken tutanlardan oldukça dertli. Mahalleli sürekli lise öğrencilerinin gün içerisinde türbenin etrafını buluşma alanı olarak kullandıklarını ve yedikleri içtikleri yiyeceklerin paketlerini bu alana attıklarını söylediler. Aynı zamanda akşam saatlerinde de kimliği belirsiz kişilerin de Sarılık türbesinin bulunduğu alana gelerek madde kullandıklarını anlatan mahalleli, çocuklarımız dışarı çıkamıyor akşamları biz bile türbenin olduğu alandan uzak duruyoruz, kimin nerden çıkacağı hiç belli olmuyor. Şehrin göbeğinde bulunan bir türbenin etrafında bu tür olumsuzlukların son derece üzüntü verici olduğunu söylediler.

DEFALARCA YARDIM İSTEDİK.

Emir Arif Hz.’nin türbesi etrafında yıllardır yaşanan bu olumsuzluklar yüzünden defalarca yetkililerden yardım istediklerini anlatan mahalle sakinleri artık konuya ilişkin yetkililerin bir çalışma yapmasını istiyorlar.