MELTEM DUMAN

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, Çağdaş Türkiye’nin Gelecek Güvencesi Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği Sivas Şubesi 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kent meydanındaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemini anlatan açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yılmaz Coşkun, “Bugün Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda emperyalist güçlere karşı verdiğimiz bağımsız mücadelesinin zafere yürüdüğü en önemli günlerden birisidir. Bugün bağımsızlığımıza ve özgürlüğüme kast edenlere karşı bir halkın geleceğine topyekûn sahip çıktığı mücadelenin taçlandığı gündür” dedi.

100 yıl önce olduğu gibi aynı mücadele ve kararlılıkta olduklarının altını çizen Başkan Coşkun, “Bugün ülkemizin tam bağımsız özgür demokratik, halkçı ve laik bir ülke olarak yürüyüşü mücadelemizde aynı kararlılıkla buradayız. Büyük taarruzun 99. Yıl dönümünde ekonomik bağımsızlığımız her zamankinden daha çok tehdit altındadır. Ekonomide izlenen hatalı politikaların ve iktidarın kurduğu düzenin sonucunda çıkan buhranın ağır faturası vatandaşların sırtına yüklenmekte ekonomik bağımsızlığımız günden güne kaybedilmektedir.  Ülkemizdeki saray rejimi artık ülkeyi yönetemiyor. İktidarın kabiliyeti kalmadı. Türkiye yönetilmemekte, Türkiye savrulmaktadır. Güzel ülkemiz bereketli toprakları ile olağan üstü konumu ile ve genç nüfusu ile büyük bir potansiyele sahiptir. Milletin derdini çözmeye kararlı ehil bir kadro ile doğru bir ekonomi programı ile hukuk devleti ve hiç kimseyi açıkta bırakmayan çocukların yatağa aç girmesine müsaade etmeyen güçlü bir sosyal devlet anlayışı ile tüm sorunların üstesinden geleceğiz. 99 yıl önce kazandığımız mutlaka yeniden kazanacağız Bu inançla bu azimle bundan neredeyse 100 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük bir zaferle taçlandırdığı bağımsızlık mücadelesinden hiç geri adım atmayacağız Büyük taarruzun 99.uncu yıl dönümünü kutluyor ebedi Baş Komutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını saygı ile anıyoruz. Emperyalizme karşı o gün konulan irade bugün de yolumuzu aydınlatıyor. Bugün de ekonomisi ile tarımı ile sanayisi ile güçlü işçisi memuru ve çiftçisi ile mutlu bir ülke mücadelemizi bu iradenin ışığı ile sürdürüyoruz. Bayramımız, memleketini seven hepimize kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Çoşkun’un açıklamalarının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Sivas Şube Başkanı Niyazi Orhon ve Çağdaş Türkiye’nin Gelecek Güvencesi Derneği Şube Başkanı Munise Amca’da günün anlam ve önemini belirten açıklamalarda bulundu.