Yaz Kur-an Kursları arası futbol turnuvası sona erdi. İl Müftülüğü tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Yaz Kur-an Kursları arası futbol turnuvası Çarşamba günü oynanan final maçlarının ardından tamamlandı.  Finalde normal süresi 1-1 biten karşılaşmada Selçuklu Yeşil Camiyi penaltı atışları sonucunda mağlup eden İstiklal Cami şampiyon oldu. Penaltı atışlarının ardından bu yıl 8’incisi düzenlenen Yaz Kur-an Kursları arası futbol turnuvasını şampiyon tamamlayan İstiklal Camiinde sevinç tavan yaptı.

İLK DÖRTE GİREN EKİPLERE KUPA VERİLDİ

Yaz Kur-an Kursları arası futbol turnuvasını ilk dört içinde tamamlayan ekiplere kupa ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Fuar alanı 1 ve 2 nolu sentetik sahalarda oynanan Yaz Kur-an Kursları arası futbol turnuvasında dereceye camiler ise şunlar;

  1. İstiklal Cami
  2. Selçuklu Yeşilcami
  3. Alibaba Yıldızevler Cami
  4. Karainci Cami

32 CAMİ MÜCADELE ETTİ

Yaz Kur-an Kursları arası futbol turnuvasında 32 cami mücadele etti. 32 takımın 8 grupta tek devreli lig usulü oynadıkları maçların ardından gruplarında ilk iki içine giren camiler, son 16 turunda tek maç üzerinden eleme usulü müsabakalarda yer almaya başladı.  Pazartesi günü yarı final ve Çarşamba günü oynanan final müsabakalarının ardından tamamlanan Yaz Kur-an Kursları arası futbol turnuvasında ortaya çıkan genel tablo beğeni topladı.

KOORDİNATÖR TEK: TEBRİK VE TEŞEKKÜR EDİYORUM

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Efendi Tek,  8’incisini düzenledikleri Yaz Kur-an Kursları arası futbol turnuvasına katılım gösteren tüm ekiplere teşekkür etti. Ekip olarak başarılı bir organizasyonu geride bıraktıklarını açıklayan Tek, organizasyonun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Final turuna kalan ve final maçlarında yer alan ekiplerini kutlayan Tek, “ İl müftülüğümüzün destekleriyle güzel bir organizasyonu tamamladık. Eğitim ile sporu yan yana bu yazda başarılı şekilde götürmenin sevincini yaşıyoruz. Çocuklarımızın gelişimine kattılar yaptıysak ne mutlu bize. Organizasyonda emeklerini ortaya koyan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

TURNUVAYA İLGİ SEVİNDİRDİ

Yaz Kur-an Kursları arası futbol turnuvasına ilgi beğeni topladı. Gültepe mahallesi fuar alanı spor parkı 1 ve 2 nolu sentetik sahalarda oynanan maçlara sporcuların velileri ve mahalle sakinleri de ilgi gösterdi.  Final turu maçlarında tribünlerde yer alan seyirci sayısının yüksekliği dikkat çekerken, final maçından sonra sahada ve tribünde yaşanan sevinçler güzel görüntülerin ortaya çıkmasına yardımcı oldu.

9’UNCUSU SENEYE DÜZENLENECEK

Yaz Kur-an Kursları arası futbol turnuvasının 9’uncusu seneye düzenlenecek. İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Efendi Tek, 2020 yazında yapacakları organizasyonun taslak çalışmasını kısmen tamamladıklarını dile getiriyor. Yeni sezonda turnuvanın 32 takımlı oynatılmasını planladıklarını kaydeden Tek, organizasyonun içine penaltı, frikik atışı ve top sektirme yarışmalarını katmak istediklerini söyledi. 

İMAMLAR GÖREV YAPTI

Fuar alanı 1 ve 2 nolu sahada oynanan Yaz Kur-an Kursları futbol turnuvasında oynanan maçlarda imamlar görev yaptı. Her müsabakaya bir hakem ve müsabaka sorumlusunun atandığı organizasyonda takımlar sahaya 1’i kaleci olmak üzere 8 futbolcu ile çıktı. 20x2 devre üzerinden oynanan maçlarda takımların 5 oyuncu değişiklik hakkı bulundu. Normal süresi berabere biten maçların ardından ise penaltı atışları maçta kazanan takımı ortaya çıkardı.