MEHMET TIRPAN

Sivas’ta son günlerde artış gösteren covid 19 salgını dolayısıyla ilimizdeki tedbirlerin artırılması noktasında kararlar alındı. Vali Salih Ayhan ve il protokolünün katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda sosyal mesafe, maske kullanımı ve denetimlerin sıklaştırılması noktasında sıkı takip başlatılması öngörüldü.

Özellikle Kurban Bayramı sonrası artış gösteren vaka sayısı Sivaslıları ve il yöneticilerini tedirgin etti. Vaka sayısının önüne geçmek ve tespit edilen vakaya daha hıslı ulaşmak adına da İl salgın Denetim Merkezi ile filyasyon takip merkezi kurulması kararlaştırıldı. Alınan tedbirler ve sıkı denetimlerle Sivas’ın salgınla mücadelede Türkiye’ye örnek olması bekleniyor. Sivas halkının kurallara  harfiyen uyması bekleniyor.

Vali Salih Ayhan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bakanlığın talimatı ile devreye girecek olan iki önemli merkezin biran önce etkin hale getirilmesi hedeflendi. Sıkı tedbirlerin alındığı programda konuşan Vali Salih Ayhan, “İl Salgın Denetim Merkezi ile Filyasyon Takip Merkezi kurulması kararı alındı. Bu iki merkezin yeni süreçte daha etkin bir yönetim anlayışa sahip olacak. İl Salgın Denetim Merkezi merkezde vali yardımcılarının başkanlığında, ilçelerde de kaymakamlar başkanlığında yürütülecek. Merkez, denetim boyutu ağırlıkta olan ve vatandaşında bilgilendirileceği bir anlayışla cezai müeyyideyi de kapsayacak bir çalışma yürütecek.” dedi.

Salgının bulaş riskini azaltmak adına özel ekipler kurulacağının da altını çizen Ayhan, “Filyasyon Takip Merkezi de bu süreçte vakanın çıkış kaynaklarına hızlı bir şekilde müdahale edecek. Yeni kurduğumuz sistemle salgınla mücadelede vatandaşımızın sağlığını tüm olasılıkları göz önünde bulundurarak maksimum korumayı amaçlayan bir anlayış ortaya koyacağız. Bu konuda vatandaşlarımıza da önemli görevler düşüyor. Herkes bireysel sorumluluğu ile salgında başarıyı yakalayacaktır. Kimse vebale girmemeli. Hepimiz sorumluluk sahibi olmalıyız. Her vatandaş sosyal mesafe ve maske kullanımına özen göstermeli. Covid 19 salgını noktasında İl genelinde denetimler artırılacak. İş yerleri ve sokaklarda maske kullanımı konusunda denetimler yapılacak. Özellikler düğünler sık sık denetlenecek” ifadelerini kullandı.