MELTEM DUMAN

Mil Diyanet Sen Şube Başkanlığı görevini yürüten İsa Kukuş, Mil Memur Sen Sivas İl Başkanlığına getirildi. İki görevi bir arada yürütecek olan Kukuş, ‘Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu’ bir sendikacılık anlayışıyla çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Günümüzdeki memur sendikalarının kuruluş amacından uzaklaştığını gördüklerini aktaran Kukuş, “Sendikacılık maalesef menfaatçilik haline getirilmiştir. Günümüz sendikacılığı artık yüksek maaş, marka arabası ve makam odası sendikacılığı haline getirilmiştir. Kendi üyelerinin ve hatta yönetimlerine yakın üyelerinin atama, nakil ve görevde yükselme gibi işlerini yapılırken, diğer üyelerin mağduriyetine göz yumulan, hak, adalet ve liyakati kendilerine yontan bir anlayış sendikacılığı yapılmaktadır” dedi.

Bu menfi durumların kendilerini MİL-SEN Konfederasyonu adı altında yeni bir sendika kurmaya sevk ettiğinin altını çizen Başkan Kukuş, “Memur için Sendika anlayışı ile hareket edip çalışmalarını yürüten MİL-SEN ve Mil-Diyanet Sen herhangi bir siyasi partinin veya yapının arka bahçesi olmayıp, Devlet ile memur arasında bir köprü vazifesi görecek olan sendikalardır.  Mil-Sen Konfederasyonu her zaman memurun ve devletin menfaatine yönelik çalışmalar ortaya koyarak, yapıcı bir dille, ilgili makamlarla sahada yaşanan sıkıntıları dile getirerek çözüm yolları üreten ve öneren bir sendikadır. Sendikamız, özlenen; güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir sendikacılık anlayışıyla çalışmaktadır. Mil-Sen ve Mil-Diyanet Sen önce ahlak ve maneviyat ilkesini önceleyen güç zehirlenmesi değil tevazuyu benimseyen bir anlayışla şakşakçı ve şımarık sendikacılığı bitirmek için yola çıkmıştır kağıt ve reklam sendikacılığı yerine arazi ve saha sendikacılık dönemini başlatmıştır güçlünün haklı olduğu değil haklının güçlü olduğu anlayışını ikame etmek için çalışmaktadır söylem sendikacılığı dönemini kapatıp eylem sendikacılığı dönemini başlatmıştır. Sendikamız yeni kurulmasına rağmen birçok il ve ilçede teşkilatını oluşturarak, çalışanlarının sorunlarını dile getirmekte ve sorunların giderilmesi için gayret etmektedir. Siyasi görüşü, inancı ve yaşam tarzı ne olursa olsun, derdi, hak ve adalet olan herkesi  Mil-Sen Konfederasyonu çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle, Mil-Sen Konfederasyonu Sivas İl Temsilciliğinin kurulduğunu ilan ediyor, gerçekten hak ve adalet aramaya niyetlenmiş olan kardeşlerimizin malum sendikalara mecbur olmadıklarını, artık alternatif olduğunu ifade ediyor ve tüm Memurların  tek ümidi olan sendikamızda görev alarak birlikte çalışmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.