MEHMET TIRPAN

Hızlı tren ve ilimizde turizm odaklı yürütülen projeler hakkında bilgiler veren Vali Salih Ayhan Turizm noktasında 2020 yılında tohumlar ekildiğini, turizm alt yapsının güçlendirildiğinin 2021 yılında ise turizm noktasında hasat yapılmaya başlanacağını söyledi.

Sivas’ın en prestijli projelerinin bir tanesinin ülkemizde eşi ve benzeri bulunmayan Hamidiye Kültür Parkı olduğunu aktaran Vali Salih Ayhan, “Hamidiye Kültür Parkı ülkemizde ilk dünyada sayılı olan eserlerden bir olacak. Bölgede birbirinden değerli 22 proje yürütülüyor. Gece gündüz çalışmalar sürüyor. Tabiri caizse haralar bölgesinde yalancı bir cennet inşaa ediyoruz” dedi.

Pandemi sonrasında turizmde ciddi bir patlama yaşanacağına inandıklarını ve ona göre hazırlık yaptıklarını vurgulayan Vali Ayhan, “Özellikle doğa ve kültür turizmine ilginin giderek artacağını biliyoruz. Turizm konusunda Sivas’ı yeni bir Cazibe Merkezi yapmayı hedefliyoruz. Önemli projelerle turizm alt yapımızı güçlendirdik. Kültür ve Turizm noktasında en önemli projelerimizden biri de Hamidiye Kültür Parkı. İçerisinde 11 tane tescilli bina var. Alanın içerisinde dokuya uygun alanlarda oluşturuluyor. Bu alanda 22 adet projeyi hayata geçirdik. Ülkemizin alanında yürütülen en konsept projelerinden biri olan Hamidiye Kültür Parkını Sivas’a kazandırdık. Kongremizin 102. yılı olan 4 Eylül’de hizmete açmayı planlıyoruz. Gece gündüz çalışmalar sürüyor. Haralar Bölgesindeki geçmiş ruhu ortaya çıkaracağız. Hamidiye Kültür Parkı ülkemizde ilk dünyada sayılı olan eserlerden bir olacak. 250 bin metre kare alanda Savaş Atları Müzesi, Gök Bilim Merkezi, Mecara Parkı, Egzotik Park, Müzeler, Minia Sivas, Organik Pazar, Ata Sporları Alanı, Engelli Yaşam Merkezi, Muzaffer Sarısözen Kültür ve Sanat Konağı, Çadır Restoran, Butik Otel gibi çok yönlü donatılar yer alacak. Uluslararası atlı spor alanını çok kapsamlı bir şekilde düzenliyoruz. Şuan peyzaj çalışmaları yapıyoruz. Mart, Nisan gibi projeler gözle görülür bür şekilde ortaya çıkacak. Tabiri caizse yalancı bir cennet orada inşaa edeceğiz. Proje tamamlandığında ilimizin yeni istihdam alanları da oluşturulacak. Bu bölgede yaklaşık 300-400 kişi çalışacak.  Oradan geçen araçlar 51 adet organik satış stantlarından alışveriş yapabilecek. O ürünleri sahadaki vatandaşlar üretecek. Sivas’ın ve Anadolunun yeni bir cazibe Merkezi olacak” ifadelerini kullandı.