Süper ligin 19. haftasında sahasında Rizesporla karşılaşacak lider Sivasspor, müsabakaya galibiyet için çıkacak. Ligde oynadığı 18 maçta topladığı 40 puanla liderlik koltuğunda oturan kırmızı beyazlı ekip Rizespor engelini aşıp ligdeki güzel gidişatını sürdürmek istiyor. Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, rakiplerini mağlup edip ligde yollarına devam etmek istediklerini söyledi. Ligin 19. haftasında Sivas 4 Eylül Eylül Stadyumunda bugün saat 20’de başlayacak müsabakada hakem Kadir Bitigen düdük çalacak.

SİVAS'TA 10'UNCU İÇ SAHA

Sivasspor, Rizespor müsabakasıyla 10'uncu iç saha karşılaşmasına çıkacak. 9 iç saha maçında 8 galibiyet, 1 beraberlik elde eden kırmızı beyazlı ekip bu maçlarda 25 puan topladı. Ligde iç saha performansı en iyi ekip olan Sivasspor, iç saha karşılaşmalarında 19 gol attı. Kalesinde ise 5 gol gördü.

RİZE'DE 9'UNCU DEPLASMAN

Süper ligin 19. haftasında deplasmanda Sivasspor'da konuk olacak Rizespor, bu maçla 9'uncu deplasman müsabakasına çıkacak. 8 deplasman maçında 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Rizespor deplasman maçlarında 7 puan topladı. Rizespor, ligde 19. haftaya 23 puanla giriş yaptı.

SİVAS RÖVANŞ PEŞİNDE

Süper Lig lideri Sivasspor, Rizespor'u mağlup edip rakibinden rövanşı almak istiyor. Ligin ilk yarısında Rize'de oynanan maçta rakibine 2-1 maplup olan kırmızı beyazlı ekip bugün oynayacağı maçta rakibini mağlup edip rövanşı almak istiyor.  Sivasspor bu sezon iki kez sahalardan mağlup ayrıldı. Yiğido Rizespor 2-1, Galatasaray'a ise 3-2 mağlup oldu.

ŞAMPİYON HOCA GELİYOR

Sivaspor'u süper lige ilk taşıyan teknik adam alan İsmail Kartal eski takımına karşı Rizespor teknik direktörü olarak Sivas'ta yer alacak. 2004-2005 1. Lig sezonunda Sivassporu şampiyon yapan teknik adam olan İsmail Kartal, bugün Rizesporun teknik direktörü olarak 4 Eylül Stadyumunda yer alacak. Şampiyon hocaya Sivaslı futbol severlerin müsabaka öncesinde sevgi gösterisinde bulunması bekleniyor.

EKSİK VE CEZALILAR CAN SIKIYOR

Süper ligin 19'uncu haftasında sahasında Rizesporka karşılaşacak Sivasspor'da, müsabaka öncesinde cezalı ve sakat oyuncuların çokluğu teknik kadronun canını sıkıyor. Kırmızı beyazlı ekipte Fernando, Hugo sakatlıkları, Marcelo, Erdoğan Yeşilyurt ve Uğur Çiftçi ise kart cezalısı olduklarında dolayı Rize maçında yer alamayacak. Yiğido da teknik kadronun bugün sahaya süreceği 11 merak ediliyor.

KARDEŞLER BULUŞUYOR

Süper ligin iki kardeş takımının taraftarları bugün Sivas'ta yan yana gelecek. Sivaslı ve Rizeli futbol severlerin maç öncesinde maç anında ve müsabaka sonunda birbirlerine karşı sevgi göstermesi bekleniyor. Taraftarlar arasında yaşanacak dostlukların yönetim ve protokol bazında da sürmesi bekleniyor.