YÜKSEL MENEKŞE

Mayıs ayında yapılacak olan Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Kurulu için 6 esnaf odası birleşerek adaylık açıkladı. ‘Esnafta Birlik Birlikte Değişim Vakti’ sloganı ile bir araya gelen Sivas Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sadi Aytak, Sivas Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, Sivas Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Nazım Yiğit, Sivas Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Adem Argın, Sivas Demirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Koç, Sivas Tenekeciler ve Madeni İşler Esnaf Odası Başkanı Hamdi Çelik ve odaların yönetim kurulu üyeleri ortak başkan adayı çıkarttı.

Sadi Aytak’ın aday gösterildiği birleşim hakkında yapılan açıklamada, mevcut SESOB’un mevcut yönetimi eleştirildi. Yapılan açıklamada, ‘’Esnaf ve sanatkârlarımızın daha güçlü temsili ve beraberliğinin sağlanması, güçlü Türkiye güçlü Sivas yolunda önemli bir mihenk taşıdır. Sivas yereline ilişkin yaşanan sorunları kamuoyu ile paylaşmayı ve çözüm noktasında temsil edeceğimiz makam açısından etkin bir rol almayı görev olarak görüyoruz.

Artık yerinde sayan bir Türkiye olmadığına göre yerinde sayan, yıllardır bir proje üretemeyen, temsil ettiği kişi ya da toplumların menfaatine en küçük bir etkinliği bile başaramayan bir kurumun, varlığından söz edilemez. Artık tüm kurumlarımız, tüm STK’larımız, gelişen büyüyen Türkiye’ye ayak uydurmak zorundadır. Bu saatten sonra durağan, işlevsiz tüm kurumlar etkinliğini yitirecek ve de yitirmeye başlamıştır.

İşte geldiğimiz nokta da tam olarak da söylemek istediğimiz de bunlardır.  Genç, vizyon sahibi, dinamik ve proje üretebilen insanların sahaya inmesinin vakti gelip geçmektedir. Yarının çok geç olması bireylere değil, başta ülkemiz olmak üzere, güzide şehrimiz Sivas içinde telafi edilemeyecek kayıpların olacağı anlamına gelecektir.

KAMUOYUNUN HAKLI TEPKİSİ VAR

SESOB yönetiminde değişikli yapılması gerekliliğine vurgu yapılan açıklamada, ‘’Yönetimin yanlışlarına, kuşatmalarına karşı durarak; başta ülkemiz ve şehrimize hizmet etmek için, tüm esnaf ve sanatkârımızın ve kamuoyunun vermiş olduğu haklı tepkiye sessiz kalmayarak, Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları birliğinin Mayıs ayında yapılacak olan 2018 yılı olağan genel kurulunda, ilimizin en büyük kamu kurumu niteliği taşıyan sivil toplum kuruluşu olan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimize genç dinamik ve odasında çok sayıda başarılara imza atan başkan ve yöneticilerimizle, birlik yönetimine aday olup, şahsımız ve yol arkadaşlarımızla beraber Esnaf ve Sanatkârımızın hizmetine talip olduğumuzu sizlerle paylaşmak isteriz. Bu hareketimize ve kutlu yürüyüşümüze katılacak çok değerli oda başkanı ve yöneticilerinin de heyecanının farkındayız. Kararımızın Sivas’ a ve Sivas Esnaf-Sanatkârına şimdiden hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan diliyor, Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyoruz’’ denildi.