Sivas’ta sağlık noktasında yaşanan sıkıntıların halen tam anlamıyla çözülmediğini vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, “İktidarın Sivas’ta ki yetkilileri sürekli toz pembe bir dünya çizeceklerine, Sivas’ta hiçbir sorun yokmuş gibi anlatacaklarına Sivas’taki sağlık sorunlarını bir an önce çözsünler. Sivas’ta halen çocuk bölümlerinde doktor eksikliği var. Sözleşmeli ve kadrolu olarak çalışan doktorların maaşlarında müthiş bir adaletsizlik var. Bu nedenle de 27 doktor tayin istedi” dedi.

SEYİT ÖMER YILDIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’ta yaşanan sağlık sorunlarını gündeme getirdi.

Vatandaşların sağlık noktasında yaşadığı sıkıntıların acilen çözülmesi gerektiğini aktaran Milletvekili Karasu, “İktidarın Sivas’ta ki yetkilileri sürekli toz pembe bir dünya çizeceklerine, Sivas’ta hiçbir sorun yokmuş gibi anlatacaklarına Sivas’ın bu sorunlarını bir an önce çözmek zorundalar. Kimse kimseyi kandırmasın. Sivas’ın sağlık noktasında geldiği durum ortada” dedi.

Sivas’taki doktorların tayin isteyerek gitmek istediklerini aktaran Karasu, “27 tane uzman doktorun tayin talebi var. Doktorlarımız ocak ayında tayin isteyerek Sivas’tan gitmek istiyorlar. 2 Ocak’a kadar doktorların süreleri var. Sivas’tan gitmek isteyen doktor sayısının 50’ye ulaşılacağından bahsediliyor. Sivas’ın hiçbir doktor sorunu olmadığından bahseden iktidar Numune hastanesinde doktor olmadığı için ışın tedavisi alması gereken hastaların gerek duyduğu üniteyi üniversite hastanesi taşıyor. Doktor getiremiyorlar, Sivas’ın bu sorununu çözemiyorlar. Çocuk nörolojisini yine sürekli gündeme getiriyoruz. Sivas’ta bir tane bile çocuk nörolojisi yok. Farklı çocuk bölümlerinde yine eksiklikler var. Ama tabi tüm bu sorunların önüne geçecek ve daha önemli olan konu doktorların tayin istemesi ve sözleşmeli kadro sorunu adeta numune Hastanesinin kapısına kilit vurduracak bir sorundur. Sivas’a sadece yapmaları gereken 121 tane sözleşmeli kadro gerekiyor. Bu sorunlar çözülmezse çok değil 1 ay içerisinde Sivas’ta ciddi doktor sıkıntısı yaşanılacağını şimdiden kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Bunun içinden şimdiden gerekli adımların atılması ve yetkililerin konuyu gündeme almaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

NUMUNE HASTANESİNDEKİ KADRO SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Adalet ve Kalkınma Partisinin son dönemde doktor sorunu çözmek adına sözleşmeli doktorluk diye bir uygulama başlattığını aktaran Karasu, “Şuanda numune hastanesinde 91 kadroya sözleşmeli doktor kadrosu verilmiş durumda. Hastanede toplamda 212 tane uzman ve pratisyen hekim bulunmakta. Diğer 121 doktor ise kadrolu olarak çalışıyor. Şimdi buradaki sorun şu 32’inci yılını çalışan bir uzman hekim kadrolu ise maaş + sabit ücret olarak 7 bin 700 TL maaş alıyor, sözleşmeli yeni başlamış bir doktor ise 13 bin 500 TL maaş alıyor. Maaşlar arasında müthiş bir adaletsizlik var” dedi.

Yaşanan adaletsizliğin ortadan kaldırılması ve doktorların Sivas’ta kalması için kadro sorununun ortadan kaldırılması gerektiğine vurgu yapan Karasu, “Sivas’ta kadro sayısının artırılması ve bütün doktorların sözleşmeliye geçirilmesi gerekli. Şimdi buna diyecekler ki beşinci bölgedeki tüm illerde belli sayılarda kadro açıldı ama dördüncü bölgede yer alan Yozgat’ta bütün doktorlara sözleşmeli kadro verildi. Sivas’ın her sorununa çözüm bulduk diyenlerin bu kangren olmuş soruna da çözüm bulmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

DAVUL ZURNA ÇALDIRMADIKLARI KALDI

Sivas’taki doktor sıkıntısını kendisinin defalarca gğndeme getirdiğini ancak iktidar ve Milliyetçi Hareket Partisinin yapılan doktor atamalarını kendilerine mal ettiğini de altını çizen Karasu, “İktidar milletvekilleri ve cumhurittifakının diğer ortağı Milliyetçi Hareket Partisi’nin milletvekili 24 doktor atamasından sonra nerdeyse meydanda bir davul zurna çaldırmadıkları kaldı. Sivas’ın sanki bütün doktor eksiklikleri giderilmiş gibi kamuoyuna lanse ettiler ama ne yazık ki gerçekler öyle değil bunuda Sivaslı hemşehrilerimiz bire bir yaşayıp görüyorlar” dedi.

Sivas’a yapılan 24 doktor atamasına ilişkinde bilgiler veren Karasu, “Sağlık sorunlarının çözülmesi gerektiğini sağlık hizmetine ulaşmanın her vatandaşımızın doğal hakkı olduğunu ve bunun içinde Sivas’ta ki sağlık sorunlarını sürekli gündeme taşıdım. Özellikle çocuk dallarında ki eksiklikleri gündeme taşıdık, en son 1 buçuk yıldır gündeme taşıdığımız çocuk kardiyolojisi noktasında Sivas’a bir doktor verildi ancak bu konuda ciddi eksikliklerimiz mevcut iken Sivas’a 24 tane ilçeler dahil doktor ataması yapıldı. Bunların 12 tanesi uzman doktor, 12 tanesi ise pratisyen doktor. Bu doktorların 5 tanesi Numune hastanesine ataması yapılmış doktorlarımızdan oluşuyor ve bunların 3 tanesi mazeretli olarak gelen eş durumundan gelen doktorlardan oluşuyor” şeklinde sonlandırdı.