MEHMEt TIRPAN

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerini daha da sıklaştırılarak Ramazan boyunca devam ettirilecek. Özellikle merdiven altı üretilen gıdalara yönelik sıkı denetimler yapılıyor. Hijyen kurallarına uymayan ve halkın sağlını tehdit edecek ürünlerin imalatını yapan ve satan kişilere ağır cezai işlemler uygulanıyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte artan gıda tüketiminin getireceği riskler sebebi ile rutin denetimler hız kesmeden devam ediyor. Özellikle ekmek, pide çeşitleri pastacılık ürünleri, satış ve toplu tüketim yerleri olmak üzere, üretim ve tüketimi artan gıda ürünlerine yönelik denetimler yoğunlaştırıldı. Yapılan denetimlere vatandaşlarında destek vermesi bekleniyor. Gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için tüketicilerin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları gıdaları satın alırken etiketsiz, ambalajsız ve açıkta satılan ürün almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat etmeleri gerekiyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri gıda Ramazan Ayı boyunca ilimizde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetim planlaması yaptı. Risk esaslı yapılan denetimlerin yanı sıra 174 Alo Gıda Hattı, Çimer ve Valilik bünyesinde bulunan Açık Kapı uygulamasına gelen şikayetlerde değerlendirilecek.