MEHMET TIRPAN

Siyasilere ve şehri yönetenlere seslenen Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Uğur Bulut, Şehrin gündeminin Yıldız dağı olmaması gerektiğini, Sivas’ın temel sorunları içerisinde yer alan sağlık sorunlarına çözüm aranması gerektiğini söyledi.

Sivas’ta sağlık sektörünün içler acısı durumda olduğunu savunan Bulut, “Şehirlerden insanlar neden göç eder sebepleri nelerdir bunları dünyanın neresenine bakarsanız bakın aynı başlıklar çıkar karşımıza. Bunlardan birincisi sağlık  ikincisi ekonomi üçüncüsü ise eğitim” dedi.

Numune Hastanesinde doktorların grev yaptığını aktaran Bulut, “Askeri Hastane , DDY hastanesi, SSK Hastanesi, Göğüs Hastanesi ve Numune Hastanelerini kapattılar. Yani sağlık hizmetini tarumar ettiler. Bölgeye hitap ediyor deikleri Numune hastanesinde yaşanan kadro sıkıntısı nedeniyle doktorlar eylem yapıyor ve ve sağlık hizmeti aksıyor. Yine bölge hastanesi olarak lanse edilen Numune hastanesi bırak bölgeye hizmet etmeyi artık Sivas’a cevap veremez hale getirildi. Acile giden hastaya tarihi geçmiş serumların takıldığı da kulağımıza geliyor.  Sonra birileri çıkıyor bizim sağlık noktasında sorunumuz yok diyor. Eksikliklerimiz olabilir ancak bu eksiklikleri gidermek adına girişimlerde bulunduk deniliyor. Tahsisi hayırsever vatandaş tarafından Hastane olarak yapılan şehrimizdeki SSK hastanesi olarak bilinen hastaneninde bir an evvel eski canlılığı ve eski bölümleri ile yeniden açılması gerekiyor. Şehrin yöneticilerinin Sivaslıların sesini duyması gerekiyor. Hep söylemişimdir bu şehrin sağlık alanında ciddi sorunları var. Bunu vakka vakka da sayabilirim ancak çözüm ve sıkıntıları bertaraf etmek olmalı gayemiz. Geçmiş yıllarda Tokat, Erzincan, Yozgat, Giresun ve hatta Gümüşhaneden gelen hastaların Sivas’ta şifa bulup bu şehirden gittiğini iyi biliriz. Gündemimiz Yıldız Dağı yerine sağlık olsun ki bu şehirde yaşayan insanlar tedavi için başka illere gitmek zorunda kalmasın. Sağlık olsun ki gündemimiz bir yada bir kaç nefrolog doktorumuz olsun. Çocuk nefroloji bölümü yada hastanelerimiz olsun. Kayseri’nin en büyük girdilerinden olan Sivas’tan giden hastaların bıraktığı ekonomi de Sivas’ta kalsın. Kayseri ve Ankara’daki hastanelerin bahçelerindeki 58 plakalı hasta sahibi insanların mağduriyeti bitsin” ifadelerini kullandı.