Mehmet TIRPAN

Gebelere verilecek eğitimlerin niteliği arttırmak, standartları sağlamak ve deneyim paylaşımıyla birlikte motivasyonu artırmak amacıyla ilimizde Toplum Sağlığı Merkezleri, Üniversite Hastanesi, Devlet Hastaneleri ve Özel Hastanelerin gebe bilgilendirme sınıflarında eğitimci olarak görev alan sağlık personellerine yönelik Gebe Bilgilendirme Sınıfı Eğitici Eğitimi düzenlendi.

Seminerde katılımcılara, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Gebe Bilgilendirme Sınıfı Programı ile tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin, normal doğum eylemi, ağrı yönetimi hakkında bilgi verildi.

Eğitimin amacının gebe kişilerin normal doğum yapmalarını sağlamak olduğunu aktaran yetkililer, “Söz konusu programın yürütülmesi, verilen hizmetlerde standart uygulamanın gerçekleştirilmesi ve birlikteliğin sağlanması için 2014/28 Sayılı Bakanlığımız “Gebe Bilgilendirme Sınıfı Genelgesi" gereğince toplum sağlığı merkezlerinde ve doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası bakım hizmeti veren 2. ve 3. basamak sağlık kuruluşlarında gebelere eğitimler verilmektedir” ifadelerini kullandı.

Eğitim sonrası katılımcılara, Halk Sağlığı Birim Koordinatörü Uzm Dr Levent SAĞLAM tarafından Katılım Belgeleri verilmiştir.