SÜMEYRA DENİZ

 

Sivas İl Sağlık Müdürlüğü’nün yeni yönetimi basın mensupları ile bir araya geldi. Yeni yönetimin çalışma şeklini anlatan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fethullah Selçuk Moğulkoç ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni oluşan ekiple uyumlu bir hizmet vereceklerini ifade eden Moğulkoç, “Sivaslı olmama rağmen uzun süredir il dışındaydım, bir hasret vardı elhamdülillah bunu giderdik.  Buraya gelmekten gerçekten çok memnun oldum. En önemli şey ekiptir arkadaşlarımızla birlikte çok iyi bir ekip oluşturduğumuza inanıyor ve güzel hizmetler vereceğimize inanıyoruz. Hizmetlerimiz işlerimizde şeffaf olacağız bundan şüpheniz olmasın özellikle atamalarda ve personel işlemlerinde mümkün olduğu kadar şeffaf ve adil olarak bu atama ve görevlendirmeleri yapacağız” dedi.

 

Sivas’ta yardımcı personel noktasında fazla sıkıntı olmadığını kaydeden Moğulkoç, “Belli yan dallarda Türkiye genelinde ihtiyaçlar var onları da şöyle ekibimiz daha yeni oluştuğu için tüm personel çalışmasını henüz gerçekleştirmedik onu gerçekleştireceğiz ama benim bu süreçte gördüğüm belli branşlarda yan dallarda özellikle eksiklikler var onları da zaten bakanlıkla istişare ederek talep edeceğiz. Bakanlıkta zaten ihtiyaca göre öncelikli ihtiyaçlara göre atamalar yapılıyor inşallah birkaç yıl içerisinde de bu ihtiyaçlar Türkiye genelinde de kalmaz” ifadelerinde bulundu.

 

Numune hastanesinin altından su çıkması iddialarına yanıt veren Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Dr. Mesut Acıöz, “ Burası ile ilgili gerekli açıklamayı yapacağız. Birisi bir şehir efsanesi uydurdu fakat böyle bir şey yok çevrede ki ilave inşaatların tamamlanmasının ardından basın mensupları ile birlikte burayı gezeceğiz” dedi.