SEYİT ÖMER YILDIZ

Oldukça geniş bir fayda yelpazesine sahip olan sebzelerden lahanayı sağlık açısından da düzenli olarak tüketmekte fayda var.

Yüksek miktarda C vitamini ve A vitaminin yanı sıra birçok vitamini içeriğinde barındıran lahana aynı zamanda magnezyum, fosfor, kalsiyum ve çinko gibi mineraller açısında zengin olduğu bilinmektedir. Pişmiş tüketilebildiği gibi çiğ olarakta rahatlıkla tüketilebilen lahanın faydalarıda saymakla bitmiyor.

İyi bir antioksidan olan lahana içeriğindeki lif ile birlikte kandaki kötü kolesterol seviyesini azaltıyor, potasyum ve mineraller ile de kalp hızını ve kan basıncını düzenlemeye yardımcı oluyor, karbonhidrat içeriği ile de bağırsak hareketlerini tetikleyerek sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar ve lahana A vitamini  sayesinde gözleri güçlendirerek görme fonksiyonlarını güğçlendirir.

Lahana suyu ise vücuttan toksinlerin atılmasına, bağırsakların temizlenmesine, selüliti azaltmaya, havuç suyu ile karıştırılarak içildiğinde ise diş eti hastalıklarının giderilmesine yardımcı olduğu bilinmekte.