MEHMET TIRPAN

Salgın döneminde yürütülen evde sağlık hizmetleri ve normalleşme sürecinin başlamasının ardından yürütülen çalışmalara değinen Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dr. Fuat Şen, “Hasta ve hekimlerin tek kalacağı hijyenik alanlar oluşturduk. Odalarda gerekli tedbirler alındı. Hastalarımıza ve yakınlarının HES kodlarını sorguluyoruz. Hasta veya yakınlarının temaslı olup olmadığını tespit edebiliyoruz” dedi.

Normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte bulaş riskine karşı gerekli tedbirlerinde alındığını aktaran Başhekim Dr. Fuat Şen, “Polikliniklerimizde bulaş riskini ortadan kaldırmak için tabandan duvarlara kadar bölmeler yapıldı. Polikliniklerimizi üçe böldük. Çalışma alanlarımızı tamamen ayırdık. Hasta ve hekimin tek kalacağı bir alan oluşturduk. Bu çalışmayı yapan Türkiye’de ilk Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesiyiz. Hasta ve sağlık çalışanlarını korumak zorundayız. Gerekli ekipman ve hijyen konusunda hiç bir sıkıntımız yok. Hastanemizde sürekli maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması noktasında anonslar yapılıyor. Hemşerilerimizde hastaneye kalabalık gelmelerini istemiyoruz. Hasta ve sağlık çalışanlarının sağlığını korumak adına hastalarımızdan hastanemize tek gelmelerini rica ediyoruz. Hastanın herhangi bir yaşlılık pozisyonu yoksa engelli ve 18 yaş altında değilse lütfen refakatçi eşliğinde gelmesinler” ifadelerini kullandı

“PORTATİF ÜNİTEMİZLE EVDE SAĞLIK HİZMETİ VERDİK”

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dr. Fuat Şen, Salgın döneminde evde sağlık hizmeti yürüttüklerini, durumu acil olan hastaların hastaneye getirilerek tedavi edildiğini söyledi.

Genel anlamda evde sağlık hizmeti almaya hak kazanan evinden hastaneye gidecek durumda olmayan kişilerin randevu talepleri doğrultusunda evde sağlık hizmeti verdiklerini aktaran Başhekim Şen, “Portatif ünitemizle birlikte evlerde yürütebileceğimiz tedavileri evlerde gerçekleştik. Tedavisini evlerde yapamadığımız hastaları kendi aracımızla hastaneye getirdik. Getiremiyorsakta 112 Acil servisteki ambulanslardan faydalandık” dedi.