MELTEM DUMAN

Koronadan kaynaklı aksatılan sağlık tekrar gündeme geliyor. Yasakların kalkması ile birlikte estetik görünüş ve konuşma da etkili olan ağız ve diş sağlığı da ön plana çıktı.

İlimizde 15 yıldır özel kliniğinde hastalarını tedavi eden Murat Coşkun diş ve ağız bakımı hakkında püf noktalara değindi.

Bayram öncesi ciddi bir yoğunluk yaşandığına değinen Coşkun, Vatandaşların salgın süresi boyunca ertelediği diş tedavilerini yaptırmaya başladığını, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak müşterilerine en iyi hizmeti vermeye gayret gösterdiklerini söyledi.

Güzel gülüşlerin mimarı olan Coşkun, “Sağlık ağızdan başlıyor. Öncelikle yemek yemeği sağlayan organ diş. Dişleri kaybedersek yemek yeme fonksiyonunu kaybederiz. Estetik konuşma ağız bakımınız iyi olursa dişlerimizi daha uzun süre kullanabiliriz. Dolayısıyla hem estetik hem konuşma hem de beslenme açısından dişlerin ciddi bir bakıma ihtiyaç var. Toplum içinde kabul edilmek adına ağız kokusunu önlemek içinde bakımını düzenli yapmak gerekiyor” dedi.

Dişlerin daha sağlıklı ve uzun süre güzel kalmasının bakımdan geçtiğine değinen Coşkun,” Diş hekiminde yapılan bütün işlemleri yapıyoruz. Ortodonti tedavisi, diş beyazlatma, gülüş tasarımı yapıyoruz. implant yaptırıyoruz. Rutin uygulanan dolgu, kanal tedavisi yani tüm tedavileri uyguluyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.