Diriliş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarafından “En Uzun Gece 15 Temmuz” adlı program düzenlendi. Programda ilk olarak 15 Temmuz ve sonrasında çekilen fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Açılış sonrası programa geçildi. Saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunması ile başlayan programda 15 Temmuz sürecini anlatan kısa film katılımcılara izletildi.

Programın açış konuşmasını yapan Diriliş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Bilge Kaya milletimizin o gece  Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü bir kez daha dünyaya haykırdığını belirterek, “Bildiğiniz üzere en uzun gece 21 Aralık’tır. Ama biz 15 Temmuz da hiç unutamayacağımız bir gece yaşadık. Bu nedenle bizim için en uzun gece 15 Temmuz oldu. Milletimiz o gece geçmişte söğüt’te olduğu gibi İstanbul’da olduğu gibi Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz bu ülkeyi bölmeye çalışan darbecilere karşı Çanakkale’de Dumlupınar da ne cevap vermiş ise 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı da aynı cevabı vermiştir” ifadelerini kullandı.

FETÖ İNSANLARIMIZIN DİNİ DUYGULARINI KULLANDI

Vali Davut Gül ise Fetullahçı Terör örgütünün insanlarımızın dini duygularını ve çocuklarını kullandığını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz için çok şey konuşulabilir. Ama hepimizin üzerinde mutabık kalabileceği bir şey var ise 15 temmuz gerçekten milletimizde devletimizde bir travmaya sebep oldu. Bu travmanın bir çok sebebi olabilir. Ama en önemli sebebi millerimiz kandırıldığını duygularının istismar edildiğini düşündü ve doğrudur. Her milletin bir özelliği var. Bizim milletimizin en önemli özelliği Müslüman olmasıdır. Ve kendisi dindar olmasa bile çocuklarının dindar olmasını iyi bir Müslüman olmasını istiyor. Tam olarak yaşayamasa bile hep içinde bir özlem var. Dolayısı ile de tolumda böyle bir ihtiyaç vardı.15 Temmuz’da da Fetullahçı terör örgütü bu duyguları kullanarak toplumda bir taban oluşturdu. Ne yaptı? Sizlerin en önemli varlığı olan çocuklarınıza ders çalıştırdı. Çocuklarınızı okutayım dedi. Çocuklarınızı iyi bir yere yerleştireyim dedi. Çocuklarınıza sahip çıkayım dedi. Çocuklarınızı iyi bir evlat iyi bir Müslüman olarak yetiştireyim dedi. Dolayısı ile de insanların çocuklarını çaldı. İnsanların ekonomik kaynaklarını çaldı. İnsanların beklentilerini çaldı. Onlar bunu yaptığında devlet olarak bizim eksikliklerimiz oldu. Yeterince yurt yapamadık. Yeterince barınma ihtiyacını karşılayamadık. Yeterince din hizmetini veremedik. Ama günü geldiğinde 15 Temmuz’da bu yapılanların devletin, milletin, birliğine, bütünlüğüne karşı kullanıldığını gördük.”

HALKIMIZ VATANINA SAHİP ÇIKMAK İÇİN CANINIZI ORTAYA KOYDU

Milletimizin vatanını kendi canından daha çok sevdiğinin altını çizen Vali Davut Gül, “Yine bu milletin başka bir özelliği vatanını ve milletini kendi canından daha çok sevmesi. 15 Temmuz’u başarısız kılan en önemli etkenlerden birisi de bu. Herkes televizyondan gördüğünde evet Cumhurbaşkanımızın böyle bir daveti oldu. Ama onun ötesinde bu insanların içerisinde bu vatana bu millete bu topraklara sahip çıkma duygusu oluştu. Ve o duygu ile insanlar kendilerini sokağa attılar. Sizler babalarını anneleriniz herkes bir şekilde tarafını belli etmek için tüm farklılıklarınızı bir tarafa bırakarak 15 Temmuz akşamında bu cumhuriyete bu devlete bu vatana bu millete sahip çıkma duygusu ile canını ortaya koydular. Şimdi bize düşen görev 15 Temmuz’un bir daha yaşanmaması için devlet olarak tedbir almak ve millet olarak saflarımızı sıklaştırmaktır” dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından 15 Temmuz’u anlatan Oratoryo gösterimi yapıldı.