Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6742 %0.16
39,9880 %0.32
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM RTÜK'ten TV ve Radyo Kanallarına Yaptırım: İdari Para Cezaları Kesildi

RTÜK'ten TV ve Radyo Kanallarına Yaptırım: İdari Para Cezaları Kesildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bazı TV ve radyo kanallarına yönelik yaptırımlar uyguladı.

 RTÜK’ten yapılan açıklamada, özellikle Tele 1 ve Flash Haber kanallarına idari para cezası verildiği duyuruldu.

RTÜK'ün haftalık olağan toplantısında izleme raporları değerlendirildi. Açıklamaya göre, Tele 1 kanalında yayımlanan bir programda sunucu Merdan Yanardağ’ın hükümete yönelik ‘cumhuriyeti yıkmak’ ve ‘islamofaşist’ ifadeleri kullanması, kanun çerçevesinde değerlendirildi. 6112 sayılı Kanun'un ‘Kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez’ hükmünün ihlal edildiği belirtildi. Bu nedenle Tele 1’e idari para cezası uygulandı.
Unnamed-3

Ayrıca, Flash Haber kanalında yayınlanan ‘Cemil Kılıç ile Aydınlanma’ programı da RTÜK’ün gündemine geldi. Programın sunucusunun dini değerleri reddeden ve toplumsal kabulleri aşağılayan bir üslupla konuştuğu ifade edilerek, bu durumun ‘Yayın hizmetleri, toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz’ hükmünü ihlal ettiği değerlendirildi. Flash Haber hakkında da idari para cezası kararı alındığı bildirildi.
Default Image

Açıklamada, ticari iletişim ve reklam süresi kurallarına uymayan Kafa Radyo, Yıldız En ve Ekin Türk isimli yayıncılara da yaptırımlar uygulandığı ifade edildi. Bu yayıncılar, kurallara uygunluk sağlamadıkları gerekçesiyle cezalandırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *