SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’ta şehir ile Karşıyaka mahallesini birbirine bağlayan ve mevcut yeni köprüler yapılmadan önce faal bir şekilde kullanan Tarihi kesik köprü restorasyonun ardından kaderine terkedildi.

750 yıla yakın bir tarihi ile Sivas’ta ki önemli tarihi eserlerden bir tanesi olan tarihi Kesik Köprü mevcut yeni köprüler yapılana dek karşıyaka, Esenyurt mahalleleri ile kırk köyün bağlantısını sağlıyordu.

Yeni köprülerin yapılmasının ardından restorasyonu tamamlanan tarihi kesik köprü restorasyondan sonra bırakıldığı şekli ile beklemeye devam ediyor. Köprünün etrafı alkol alan kişilerin adeta meskeni haline gelirken etrafından herhangi bir peyzaj düzenlemesinin olmaması da köprüyü de adeta unutturdu.

On yıl öncesine kadar bağdat caddesi üzerindeki eğir köprü kadar insanların uğrak yerlerinden birisi olan tarihi kesik köprü de günümüzde ıssızlık hakim, köprüde herhangi bir aydınlatma olmaması hatta yayaların kullanımı için dahi uygun bir durumda olmaması nedeniyle köprü ve civarı atıl bir şekilde bekliyor.