MEHMET TIRPAN

Şarkışla İl Genel Meclis Üyesi Orhan Tamer, 2016 yılında siyasilerce resmi açılışı gerçekleştirilen Şarkışla Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunun müdürünün, sekreterinin atandığını, kağıt üzerinde öğrenci gösterildiğini ancak okulun inşaatının maddi imkansızlıklar nedeniyle yarım kaldığını söyledi.

Dernek yönetiminin artık vatandaşlardan para toplayamaz hale geldiğini vurgulayan Tamer, “Şarkışla’da yıllardır devam eden 4 yıllık bir okulumuz var. Derneğimiz kuruldu. Şimdiye kadar inşaat harcamalarının büyük bir kısmını hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandı. Şuan derneğinde 55 bin TL borcu var. Okulun bitirilip açılabilmesi için yaklaşık 350 bin TL’ye ihtiyaç var” dedi.

Siyasilerce açılışı yapılan ancak halen inşaat aşamasında olan okulun bitirilmesi noktasında siyasilerden acilen yardım beklediklerini aktaran Tamer, “2016 yılında siyasilerimiz açılış yaptılar. Şarkışla Uygulamalı Bilimler Yüksek okulu olarak görünüyor. Okulun Müdürü var sekreteri var. Bina inşaat olduğu için öğretmen yok. Öğretmende kâğıt üzerinde var ama öğrencimiz yok. Devletimiz sağolsun Kredi Yurtlar Kurumu olarak 608 yatak kapasiteli bir yurt binamızı yaptı. Şuan faaliyete geçti. İlçemizde Meslek Yüksek Okulu var. Ama Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulumuz henüz açılmadı. Okulun eksikliklerinin giderilmesi noktasında sürekli çalışma yürütülüyor ancak maddi imkânsızlıklar yüzünden başarı elde edilemiyor. Şarkışla’da 7 bin 635 öğrenci var. Şarkışla’nın 38 bin 954 toplam nüfus var. Yani Sivas’ın en büyük ilçesi. 900’ü aşkın esnaf ve sanatkar ilçemizde ticaret yapıyor. Şarkışla 4 yıllık Üniversiteyi kaldıracak bir kapasitede. Buradan bütün bürokrat ve siyasilere sesleniyorum. Bitme aşamasına gelen okulun tamamlanması için destek istiyoruz. Dernek yönetimi de tıkandı ve vatandaşlardan yardım toplayamaz hale geldi” ifadelerini kullandı.