SÜMEYRA DENİZ

Ara eleman ihtiyacını karşılamak adına Rektör Yıldız Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bir Meslek Yüksek Okulu yapılmasını talep etti. Yıldız, “Yine Sivas Meslek Yüksekokulumuzda 3 blok yıkılma durumunda. Öğrencilerimizi oradan aldık, farklı yerlere koyduk ama devlet teşviklerinden yararlanmak üzere Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bir meslek yüksekokulu açılmasını talep ediyoruz. Ara eleman ihtiyacını bu şekilde karşılayabiliriz. Bu kapsamda bina noktasında yardıma ihtiyacımız var” dedi.

Üniversite içerisinde bulunan levhalara standart getirdiklerini kaydeden Yıldız, “Yolları genişlettik, bu sene de yeni yollar yapılacak. Fakat  merkez büyük cami ile hastane acil arasındaki kısım belediye otobüslerimizin de gelmesinden dolayı şu anda sıkışık bir durumda. Bu noktada bir yol genişletmesine ihtiyacımız var. Ayrıca kazaların önlenmesine yönelik bir üstgeçide ihtiyacımız var. Belediyemizden bu konuda yardım bekliyoruz. Öğrencilerimiz; otobüslere iniş-binişlerde sıkıntılar yaşıyor. Biz halk otobüslerinin yerleşkeye girmesini istiyoruz. Zaman zaman öğrencilerimizle bir araya geldiğimizde de yine Sivas´taki görüşmelerimizde de ‘Rektörlük, otobüslerin üniversiteye girmesini istemiyor´ deniyor. Böyle bir durum yok ama halk otobüslerinde böyle bir sıkıntı var. Bunun bir an önce sağlanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yıldız ayrıca kurulacak olan Hukuk Fakültesi ile ilgili olarak, “Hep şu soruluyor: Öğrenciler ne zaman alınacak, eğitime ne zaman başlanacak? 13 araştırma görevlisini aldık. Şu anda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi´nde bunlar yüksek lisans ve doktoralarını yapıyor. Geçen yıl bütçeye koymuştuk fakat bina çıkmadı. Birkaç iş adamı bu bina konusunda çalışma yapıyor. Biz bu hususta iş adamlarımızdan, hayırseverlerden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.