Mehmet TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Avrupa ülkeleri dışındaki 7 ülke ile ilk defa Cumhuriyet Üniversitesi arasında anlaşma yaptıklarını söyledi.

Yapılan anlaşmanın ardından 7 ülkeye öğrenci ve personel gönderileceğini 7 ülkeden de Sivas’a öğrenci ve personel geleceğini belirten Yıldız: “Avrupa ülkeleri dışındaki Amerika, Colombiya, Fas, Etiyopya, Azerbaycan, Kosova, Kırgızistan, Malezya, Endonezya, Güney Kore, Tunus, Gürcistan, Rusya ve Ürdün’le ilk defa antlaşma sağladık” dedi.

Antlaşmanın yanı sıra geçmiş yıllarda Avrupa Birliği Ülkeleri’ne 90 civarında öğrenci gitmekte iken bu sayının 120 öğrenciye çıktığını aktaran Yıldız: “Yaptığımız antlaşmanın ardından 20 civarında öğrenci ve öğretim üyesinin gelmesini bekliyoruz. Yine yurt dışına göndereceğimiz öğrencilerimize ücretsiz İngilizce kursu vereceğiz. Mevlana'dan geçen sene 2 öğrenci gönderilmişti bu sene 3 öğrenci gönderiyoruz. Mevlana'nın bütçesi sınırlı olduğu için bu sayıyı YÖK belirledi. Farabi'de 101 üniversite ile anlaşma sağladık. Geçen yıl 25 öğrenci geldi, bu yıl gelen öğrenci sayısı 58.  Bu sayıları önümüzdeki yıl katlayarak artıracağız. CÜSEM aracılığı ile öğrencilerimize yönelik bu güne kadar açılmayan kurslar ilk defa açıldı. CÜSEM’ de AutoCAD, İngilizce Soru Çözümlü YDS Kursu, yüzme kursu A2 seviye İngilizce kursu gibi birçok kursta öğrencilerimize yönelik özel indirimler yapıldı. Öğrencilerimizin kütüphane hizmetlerinden daha fazla yararlanmaları amacıyla çalışma saatleri yeniden düzenlenerek hafta içi 08.00-21.00 hafta sonu ise 10.00-17.00 saatleri arasında açık tutulmaya başlanıldı.Satın alma ve bağış yoluyla 6 aylık süre içerisinde kütüphaneye gelen yaklaşık 2 bin kitabın giriş işlemleri tamamlanarak okuyucuların hizmetine sunuldu. Üniversitemizde ilk defa otuz bine yakın öğrenci, Türk Dili ve Edebiyatı, İnkılap Tarihi, Yabancı Dil ve Enformatik derslerinden OSYM sistemi gibi merkezi sınav sistemi şeklinde sınava girmiş ve değerlendirildi” ifadelerini kullandı.