MEHMET TIRPAN

Orman İşletme Müdürü Sefa Duman, bugün saat 11.11 de yurt genelinde yapılacak fidan dikme etkinliğinde bir rekora imza atılacağını söyledi.

Duman, “81 ilde, 2023 farklı lokasyonda aynı anda verilecek startla 11 milyon fidan toprakla buluşacak. 3 saat sürecek olan etkinlik saat 14.11’de son bulacak. Bu etkinlikle Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi hedefliyoruz. Tüm paydaşlarımızı bu kampanyaya davet ediyoruz. Hep birlikte daha yeşil bir Sivas ve daha yeşil bir Türkiye için diyoruz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde ‘Daha Yeşil Bir Türkiye İçin’ sloganıyla bugün gerçekleştirilecek olan fidan dikme etkinliğine ilişkin bilgiler veren Duman, “Etkinlikle ağaç ve orman sevgisini geliştirmeyi, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bugün saat 11.11’de yapacağımız etkinlikte yurt genelinde yaklaşık 1 milyon vatandaş fidan dikimine katılım sağlayacak. Öğrencilerden askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnaftan işçilere kadar toplumumuzun bütün kesimlerinden vatandaşlarımızın katkılarıyla 81 ilimizde, 2023 farklı lokasyonda aynı anda verilecek startla 3 saatlik bir zaman diliminde 11 milyon fidanı toprakla buluşacak. Bu etkinlikle Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi hedefliyoruz. Kampanyaya tüm kamu kurumlarının, üniversitelerin, özel sektörün ve tüm STK’ların desteğini bekliyoruz. Fidan dikim alanlarını bizler sizlerle birlikte tespit ediyoruz. Fidanların temini tamamen Orman İşletme Müdürlüğümüzden bedelsiz bir şekilde temin edilecek. Bu etkinliğin amacı ülkemizin ağaç ve ormanlarını geliştirmek, toplumun bütün kesimlerine çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak. Ülke genelindeki ağaçlandırma çalışmalarını tüm dünyaya duyurmak. Bir de bu etkinlikle Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi hedefliyoruz. Fidan dikme etkinliğinde en fazla fidan dikilecek ilçelerin başında Yıldızeli ve Divriği geliyor. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 300 kişinin katılımı ile Yıldızeli ilçesi Ilıca Köyündeki orman arazisine 90 bin fidan dikimi yapılacak. Yine Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Divriği ilçesi Mursal Köyündeki ormanlık alanda da 90 bin fidan toprakla buluşacak. Etkinlik kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da 20 bin bir fidan dikimi yapılacak. 2 bin kişinin katılacağı etkinlikte Merkez İşhan – Serpincik ve Esenyurt köylerinde 20 bin fidan toprakla buluşturulacak. Cumhuriyet Üniversitesi tarafından da yerleşke içerisinde bin öğrencinin katılımı ile 10 bin fidan dikilecek. Sivas Belediyesi öncülüğünde de mezarlık, ibadethane ve yeşil kuşak ağaçlandırması kapsamında 5 bin kişinin katılım ile 5 bin 800 fidan dikilecek. Diğer taraftan Kaymakamlıklar ve İlçe Belediyeleri tarafından da ilçe ve köylerde de önemli oranda fidan dikimi gerçekleştirilecek” ifadelerini kulllandı.