MELTEM DUMAN

Gıda sektöründe fiyat dalgalanmaları sürüyor. İlimizde geçtiğimiz aylarda fiyatı neredeyse 25 TL’ye kadar çıkan bir koli yumurtanın fiyatının bugünlerde düşüşe geçmesi yüzleri bir nebzede olsun güldürdü. Yumurta fiyatlarındaki düşüş beyaz et fiyatlarının yükselmesine yansıdı.

Konuyla ilgili bilgiler veren Erdal Onar, yumurta fiyatlarında adeta rekor seviyede düşüş olduğunu 25 TL’ye satılan yumurta fiyatının 12 TL 50 kuruşa kadar düştüğünü söyledi.

Yumurta fiyatlarının düşmesinde havaların ısınması ile birlikte üretimin arttığını aktaran Onar, “Yumurtadaki bu düşüş geçicidir. İleriki günlerde yumurta tekrar eski fiyatına yükselecektir. Fiyat şuanda normalin çok altında. Rekabet var. Biz kendi açımızdan söylüyorum. Fiyat düştü. Bizde bu fiyatı daha da aşağı çektik. Vatandaşlar bu düşüşten faydalansın diye. Biz elimizden geleni yapıyoruz. İllaki havaların mevsim normallerine gelmesiyle birlikte fiyat artışı yaşanacaktır. Yumurta tekrar 20-25 TL bandına yükselecektir. Pandemi sonrası işlerimizde henüz bir canlılık hissedemedik. Gurbetçilerimizin gelmesiyle birlikte işlerimizin hareketleneceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

TAVUK FİYATLARI ARTIYOR

Yumurta fiyatlarının düşmesinin ardından Tavuk fiyatlarında da yükseldiğini ifade eden Onar, “Beyaz etin artışındaki en büyük neden yem maliyetlerinin artmasından kaynaklandı. Yem fiyatlarının yükselmesi nedeniyle üreticide tavuk fiyatlarında artış yapmasına neden oluyor. Beyaz ete hemen hemen her hafta bir artış yapılıyor. Bizlerde mecburen fiyatlara yansıtıyoruz. Tavuk et fiyatı ile yarışır duruma geldi. Tavuk fiyatlarının düşmesini istiyoruz. Beyaz etin fiyatı düşerse vatandaşta beyaz ete o kadar rağbet artar. Şuanda bonfilenin kilosu 19,95 TL, sarmanın kilosu 22.95 TL, kelebek olarak satılan tavuk 19.95 TL, tavuk pirzola 21.95 TL ve Sivaslıların en çok tercih ettiği kanat ise şuan rekora koşuyor kilogramı 27.95 TL” şeklinde konuştu.