SEYİT ÖMER YILDIZ

Akdeğirmen Mahallesi 9’ncu sokakta oturan 40 yaşındaki N.B. isimli kadın bir süredir kendisini rahatsız eden 29 yaşındaki E.T. tarafından kadını ve kızını rehin aldı, olay yerine ekiplerin ikna çabaları ile E.T, önce kadının 6 yaşındaki kızını ardından da N.B’yi bırakarak teslim oldu.

Olay sabah saat 10.00 sıralarında Akdeğirmen Mahallesi 9'uncu sokakta meydana geldi. İddialara göre sokak üzerindeki 3 katlı Lale apartmanının 2'inci katında yalnız yaşayan N.B.'yi bir süredir rahatsız eden E.T. konuşmak için eve geldi. Eve gelen  E.T. ile N.B., bir süre sonra tartışmaya başladı ve evdeki sesler üzerine  apartman sakinleri polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polislere kapıyı açmayan E.T., yanında bulunan tüfek ile N.B. ve 6 yaşındaki kızını rehin aldı. Daha sonra olay yerine sağlık, özel harekat polisleri ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bir süre ikna olmayan E.T., polis ekiplerinin içeriye girmesini engellemek için tüfek ile evin içerisinden ateş etti. Evin penceresinden çıkan kurşun , karşı apartmandaki bir dairenin penceresine isabet etti. Olayda yaralanan olmazken, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan'da olayın yaşandığı adrese geldi. E.T. ile bir süre konuşan Aydoğan uzun süren çabalarının ardından E.T.’yi ikna etti. E.T.,önce 6 yaşındaki kızı sonrada N.B.'yi serbest bırakarak teslim oldu. N.B. ile E.T. ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.