MEHMET TIRPAN

Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce, Ülkemizin farklı bölgelerinde yaşanan sel felaketlerine değindi.

Yaşanan sel felaketlerinde bazı ilçelerin neredeyse haritadan silindiğini aktaran Başkan İnce, “Sel felaketlerinin nedenine baktığımızda karşımıza yanlış imar politikaları çıkıyor. Dere yatakları su havzaları bu bölgeleri hep imara açmışız. Yani gerek rant gerekse başka gerekçeler olsun o insanları kendi ellerimizle felakete sürüklemişiz. Bizim bu karar merciindeki insanların ufku bunu öngörüyor” dedi.

Sel bölgelerinde Osmanlı döneminde yapılan köprülerin bile ayakta durduğunu, yeni yapılan köprülerin ise yıkıldığına dikkat çeken İnce, “Yanlış imar politikası hem insan kayıplarına sebep oluyor hem de aileleri dağıtıyor. Aynı zamanda milli servette yok oluyor. Ülke bir afetten geçiyor. Bu nedenle rantı bir tarafa bırakıp bilimin ışığında rasyonel kararlar almamız gerekiyor. Hala biz günübirlik ranta dayalı kararlar alırsak bu afetleri bir daha yaşarız. Sel felaketleri, depremler yüzyıllardır Dünyanın doğası gereği yaşanıyor. Önemli olan bu afetlere karşı sizin nasıl bir duruş sergilediğiniz. Örneğin Sivas gibi bir yerde yaşıyoruz. Malumunuz memleketimiz soğuk. Yalıtımlı bir evde yaşarsanız rahat edersiniz. Ama Sivas’ın yapısına uygun olmayan binalar yapılınca sorunlar ortaya çıkıyor. Bu yaşadığımız afetlere karşı da bizim tedbirler almamız lazım. Akılcı ve işin ehli olan insanların planladığı bir şekilde eylem planı sergilemeliyiz” ifadelerini kullandı.

DEPREM SEL VE DOĞAL AFETLER KONUSUNDA DEVA PARTİSİ OLARAK EYLEM PLANI AÇIKLADIK

Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşanan olayların ardından Deva Partisi’nin bu olaylara ilişkin eylem planı açıkladığını vurgulayan Başkan İnce, “Partimiz Afet olaylarına ilişkin yeni bir eylem planı açıkladı. Amacımız bu konuda kendi alanında uzman kişilerin ortaklaşa hareket ederek ortaya çıkardığı eylem planlarını tüm halkımıza anlatmak. İktidar yolunda ilerleyen bir parti olarak iktidara geldiğimizde neler yapmamız gerektiğinin hazırlığını şimdiden yapmamız lazım. Onun için çalışmalar yapıyoruz. İnşallah işin ehli insanlarla hazırladığımız projelerle şehirleri daha yaşanabilir hale getireceğiz. Belki afetlerle karşılaştığımızla en az zararla atlatacağız inşallah” şeklinde konuştu.