Mehmet Tırpan

Bolluk ve Bereket ayı olan bilinen Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan yumurtalı susamlı pide satışları oldukça azaldı. Bu yıl yasaklar nedeni ile esnafların ramazana özgü olarak hazırladığı yumurtalı susamlı pideye ilginin azalması vatandaşların pideye sıcak ulaşamamasından kaynaklandı. Sahura kadar vatandaşlara hizmet veren işletmeciler bu durumdan oldukça muzdarip.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulumarak yumurta ve susam pide çeşitlerine talebin azaldığını ifade eden işletmeci Hüseyin Düzgün , “Bereketi bol olan bu ayda ramazana özel yumurtalı, susamlı ve çift ekmek çeşitleri çıkarıyoruz. Salgın dolayısıyla fırınlarda yoğunluk oluşmaması adına iftara 1 saat kala üretim yapmıyoruz. Vatandaşlarımızı mağdur etmiyoruz. Ancak satışlarımızda ciddi düşüş var” dedi.

SAHURA KADAR AÇIĞIZ

Ramazan ayında tam gün hizmet veremediklerini aktaran Düzgün, “Fırınlarımızda maske, mesafe ve hijyen kurallarına ciddi önem gösteriyoruz. İftar saati öncesinden 1 saat önce üretim yapmadığımız için bazı vatandaşlar tepki gösteriyor. İnsanlar sıcak ekmek alıp iftarını açmak istiyor. Ancak bu durumunun mümkün olmadığını belirttiğimizde tepki alıyoruz. Bu durumdan dolayı fırıncıların işleride ciddi derecede düştü. İnşallah bu salgın sürecini biran önce atlatırızda her şey normale döner” diye konuştu.