SEYİT ÖMER YILDIZ

Ramazan’ın gelmesiyle beraber sebze meyve tezgahlarında da fiyatlar arttı, fiyatlardan hem esnaflar şikayetçi hem de vatandaşlar.

Fiyatların artışın esnafıda vatandaşı da olumsuz etkilediğini söyleyen Perakande Sebze Meyve Hali esnafların Ferhat Çobanoğlu; “ Kimsede alım gücü yok, Ramazan’a girdik ilk hafta bitti ve insanlarda doğru düzgün gerçekten para yok geliyor bakıyor tezgahlara ve zorunlu olmadığı hiç bir şeyi almıyor. Aldıklarını da zaten yarım kilo ya da 1 kilo alıyor” dedi.

Her yıl daha kötüye gidiyoruz diyen Çobanoğlu; “ Piyasanın kötüye gittiğini şuradan anlıyoruz. Geçen sene bu dönemlerde fiyatlar biraz daha iyiydi. Aslında her sene bir önceki yılı arıyoruz. İşin garip tarafı ülkemizde birçok sebzeyi meyveyi biz üretiyoruz ama en pahalıya yine biz yiyoruz. Vatandaş durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Bugün domatesin kilosu 7 TL, En ucuz salatalık 3,5 TL, Biber 15 TL kilosu düşünebiliyormusunuz. Patlıcan 6 TL, maydonoz bile 3 TL. Vatandaş alamıyor maddi durumu karşılamıyor gelip bizimle tarıtışıyor. Sanki bizim elimizde olan bişey. Bizde oldukça pahalıya alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Birileri de sanıyor ki biz yiyoruz içiyoruz ,herşey çok güzel herkes alabiliyor yiyebiliyor zannediyorlar Diyen Çobanoğlu, “ Ama durum öyle değil Allah hepimizin yardımcısı olsun. İnsanların aldıkları maaş belli yaşam standardı belli. Buraya gelipte her canının istediğini alabilmesi mümkün mü ? Tabiki de değil. Görüyorsunuz üreticilerin ürettikleri patatesler soğanlar ellerinde kalıyor. O da tekrar yardım olarak dağtılıyor, Keşke hiç bir vatandaşımız yardım alacak durumda olmasa” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.