Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Ramazan Ayında Kırmızı Et Fiyatlarına Büyük Müjde! Fiyatlar Sabitlendi, Zam Yok!

Ramazan Ayında Kırmızı Et Fiyatlarına Büyük Müjde! Fiyatlar Sabitlendi, Zam Yok!

Ramazan ayında kırmızı et fiyatlarına zam yok! İstanbul’da 66 markette kırmızı et fiyatları sabitlendi. Kıyma, kuşbaşı ve diğer et ürünleri Ramazan sonuna kadar aynı fiyatta kalacak. Detaylar için hemen okuyun!

Ramazan ayına sayılı günler kala, vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında gıda fiyatları geliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kırmızı et fiyatları, fırsatçılar tarafından artırılma riski taşıyor. Ancak İstanbul’da alınan önemli bir karar, kırmızı et almak isteyen tüketiciler için büyük bir avantaj sağladı. İstanbul PERDER (Perakendeciler Derneği) ve Et ve Süt Kurumu arasında yapılan protokol kapsamında, Ramazan ayı boyunca kırmızı et fiyatları sabit tutulacak.

Bu karar, özellikle son dönemde artan enflasyon karşısında alım gücü zorlanan vatandaşlar için önemli bir destek niteliğinde. Kırmızı et fiyatlarındaki dalgalanmanın önüne geçmek ve vatandaşların uygun fiyatlarla et tüketimini sağlamak amacıyla alınan bu önlem, Ramazan boyunca geçerli olacak. İstanbul PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, aldıkları kararın amacının tüketiciyi enflasyona karşı korumak olduğunu belirtti.

Ramazan Ayı Boyunca Kırmızı Et Fiyatları Değişmeyecek

İstanbul PERDER ve Et ve Süt Kurumu arasında imzalanan protokol gereği, İstanbul genelindeki 66 PERDER üyesi markette kırmızı et fiyatları Ramazan ayı sonuna kadar sabit kalacak. Bu kapsamda, yaklaşık 2700 market şubesinde kıyma ve kuşbaşı başta olmak üzere pek çok kırmızı et ürününde fiyat artışı olmayacak. Böylece vatandaşlar, Ramazan ayı boyunca et fiyatlarının artması endişesi taşımadan alışveriş yapabilecek.

Özellikle Ramazan aylarında artan gıda fiyatları, vatandaşlar için büyük bir sorun haline gelirken, İstanbul’da alınan bu kararın diğer şehirlerde de uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu. Kırmızı et fiyatlarının sabitlenmesi, Ramazan öncesinde stok yapmayı düşünen vatandaşlar için de önemli bir fırsat oluşturuyor. Aynı zamanda Ramazan ayı süresince bazı marketlerde belirli günlerde ek indirim kampanyaları düzenlenerek, fiyatlar daha da aşağıya çekilebilecek.

Kırmızı Et Fiyatları Ne Kadar Olacak?

İstanbul genelindeki PERDER üyesi marketlerde uygulanacak sabit fiyatlar şu şekilde belirlendi:

  • Kıyma: 379 TL/kg
  • Kuşbaşı: 399 TL/kg
  • Tranç: 459 TL/kg
  • Kontrfile ve biftek: 649 TL/kg
  • Antrikot ve dana pirzola: 699 TL/kg

Bu fiyatlar, Ramazan ayının sonuna kadar sabit kalacak ve hiçbir şekilde zam yapılmayacak. Vatandaşlar, Ramazan boyunca kırmızı et ihtiyaçlarını belirlenen bu fiyatlardan karşılayabilecek. Özellikle dar gelirli aileler için bu fiyat sabitleme uygulaması, önemli bir destek olarak değerlendiriliyor.

Ramazan Sofralarında Bereketi Artıracak Uygulama

İstanbul PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Ramazan ayının bereketini sofralara taşımak için böyle bir karar aldıklarını ifade etti. Güzeldere, “Ramazan fırsatçılarına karşı tüketicinin yanındayız. Bugünden itibaren kırmızı et fiyatlarını sabitledik. Amacımız, Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın uygun fiyatlarla et tüketebilmesini sağlamak” dedi.

Ayrıca, değerli et kategorisinde yer alan tranç, kontrfile, biftek, antrikot ve dana pirzola gibi ürünlerin fiyatlarının da sabitlendiğini belirten Güzeldere, bu uygulamanın vatandaşların kırmızı ete daha rahat erişebilmesi için büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *