SÜMEYRA DENİZ

 

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Sivas il Müdürlüğü Ramazan ayı boyunca içerisinde ekmek ve ekmek çeşitleri, pasta ürünleri, şekerli mamuller, yemek fabrikaları, satış ve toplu tüketim yerlerini denetleyecek.

Yapılan gıda denetim ve kontrollerde işyerlerinin hijyen şartına uyup uymadığı, resmi evrakları, ürünlerin son kullanma tarihi, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol edilecek.

Denetimlerde önce iş yerlerine uyması gereken kuralları anlatan ekipler, daha sonrasında yapılan denetimlerde kurallara uymayanlara ise ceza işlemi uygulayacaklar.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gıda ve Yem Şube Müdürü Oktay Köksal, yılbaşından itibaren 2 bin 250 gıda denetimi yapıldığını bu denetimlerde 32 firmaya 237bin 136 lira cezai işlem uygulandığını, Ramazan ayında da denetimlerin devam edeceğini söyledi.

Gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için tüketicilere de büyük görev düştüğünü belirten Köksal, “ Tüketicilerimiz aldıkları gıda maddelerinde seçici olmalı, tüketim süresine özellikle de hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat edilmeli, satın alırken ambalajsız, etiketsiz ve açıkta satılan gıdalar alınmamalı, son kullanma tarihine mutlaka dikkat edilmeli” dedi.

Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak toplum sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya yönelik çalışmaların bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğini belirten Köksal, “ Sivas halkına sağlıklı ve mutluluk içerisinde bir Ramazan ayı diledi.