HABER MERKEZİ

Şehir genelinde bulunan 10 adet ATM cihazına ek olarak PTT ve bankalarla iş birliği yapan belediye, veznelerde yaşanan yoğunluğun önüne geçecek.

Otomatik su ödeme noktalarının kurulmasının ardında online hizmet vermek için bazı bankalarla da anlaşma yapan belediye, fatura ve vergi ödemelerinde vatandaşlara kolaylık sağladı. Buna göre; daha önce PTT’den yapılan ödemelerde vatandaşlardan alınan ‘Tahsilat Bedeli’ Sivas Belediyesince ödenecek. PTT şubelerinden işlem yaptıran vatandaşlardan ‘Tahsilat Bedeli’ alınmayacak.

Sivas Belediyesi, mali işlerle alakalı olarak PTT’nin yanı sıra bazı bankalarla da anlaşma yaptı. Yapılan iş birliği ile işlem kolaylığı sağlanırken ilgili bankaların internet şubelerinden ve mobil uygulamalarından da faydalanılabilecek. Vatandaşlar belediye ile ilgili herhangi bir ödeme yapmak için belediyeye gelmek zorunda kalmayacak.

Ayrıca, www.sivas.bel.tr adresinden E-Belediye Online İşlemler menüsünden TC Kimlik No veya Belediye Sicil No girilerek işlem yapılabilecek.

Anlaşmalı Bankalar Şöyle;

Aktif Bank, Albaraka Türk, Deniz Bank, Halk Bankası, İş Bankası, PTT, Qnb Finans Bankası, TEB, Türkiye Finans Bankası, Vakıf Katılım Bankası ve Vakıfbank.