SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin Sivas’ın yıllardır beklediği Kızılırmak projesi ile ilgi yürütülen çalışmalarda gelinen son durumu aktarak çalışmaların startı için tarih verdi.

Kollektör hatları ihalesinin yapıldığını hatırlatan Başkan; “ Kızılırmak projesi Sivas’a değer katacak, vizyon katacak, Sivas’ın geleceğinin şekilleneceği bir proje olarak görüyoruz. Bu noktada Kızılırmak projesinin ilk aşaması olan kollektör hattı ihalesi yapılmıştı. Proje için IPARD ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destek alacağız. Belediyemizin de katkısı ile Sivas’ın inşallah atık su olayını çözeceğiz. Proje Organize Sanayi Bölgesinden atık su arıtma tesisine kadar üniversite dahil olmak üzere Kızılırmak’ı kurtaracak önemli bir çevreci proje. Yaklaşık 11 milyon euro artı KDV üzerinden ihale edilen bir proje” dedi.

“MÜLKİYET SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ”

Bilgin; “Kızılırmak projesinin hayata geçirilmesiş noktasında da burada ki arazilerin mülkiyet probleminin olmaması gerekiyor, biz şuanda o bölgede hem Kızılırmak’ın etrafındaki rekreasyon alanı olarak bırakılan yerleri, hem Recep Tayyip Erdoğan bulvarındaki alanla birlikte Kızılırmak projesinde şehir kısmını etkiyecek alanın mülkiyet sorununu yani projeyi uygulayacağımız alanın mülkiyetinin hukiki bir ihtilaf taşımadan belediye geçirilmesini sağlayacak imar düzenlemesini ve imarla ilgili 18. Maddenin uygulamasını yapıyoruz. Ben şuna inanıyorum elinizde ne kadar mükemmel bir proje olursa olsun bu projeyi uygulayacağınız alanda mülkiyet  sorunu varsa bu projeyi uygulayamazsınız. Bunun iki türlü çözümü var  ya belediye olarak kamulaştıracaksınız ya da kanunun size verdiği yetkiye dayanarak imarla ilgili 18. Maddeyi uygulayarak mülkiyet problemini çözüp vatandaşın mülkiyetini vatandaşa belediyeye düşecek kesintilerden düşen alanı da belediyeye bırakacaksınız” ifadelerini kullandı.

“2021’DE BİSMİLLAH DİYECEĞİZ”

Başkan bilgin son olarak; “ İnşallah imar düzenlemesiyle bu konuyu çözerek hem Recep Tayyip Erdoğan Bulvarının açılmasını sağlayacağız hem de Kızılırmak projesinin uygulanacağı alanların mülkiyetini belediyeye kazandırarak olayın yüzde ellibir sorununu çözmüş olacağız. Ardından zaten geçmişten gelen bir proje var bunuda revize ederek şehrin ortak ihtiyaçları ortak beklentileri doğrultusunda bu projeyi etaplar halinde hayata geçireceğiz. Dediğimiz gibi mülkiyetler noktasındaki problemleri büyük oranda çözüyoruz ondan sonra da inşallah 2021 yılında proje için Bismillah diyeceğiz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.