Sümeyra DENİZ

 

Yaklaşık 3 bin 500 metrekare alanı kapsayan cuma pazarı üzerine asma-germe sistemi uygulanarak kapatıldı. Kapalı Cuma Pazarının birçok mahallenin ortak kullanım alanı olduğunu bile getiren çevre mahalle muhtarları Belediye Başkanı Sami Aydın’a bu çalışmasından dolayı şükranlarını sundu.

Pazar alanının çeşitli faaliyetler amacı ile de kullanılabileceğini aktaran Başkan Aydın, “ Burada Pazar olduğu zamanlar Pazar alanı Pazar olmadığı zamanlar otopark, düğün veya nişan gibi önemli günlerde kullanılabilecek aynı zaman da kurban bayramlarında da bir kurban kesme alanı olarak kullanılabilecek” dedi.

RESMİ AÇILIŞ 27 EKİM’DE

Pazar alanının resmi açılışının Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katılımı ile 27 Ekim tarihinde yapılacağını belirten Aydın, “Şirin fonksiyonel güzel bir proje ortaya çıktı öncelikle bu projenin ortaya çıkmasında emeği olan mesai arkadaşlarımın Başkan yardımcılarımızı, bu projeyi gerçekleştiren müteahhit firmamızı genelde Pazarcılar odamız ve Pazarcılar esnaflarımızı dualarımızı hepsini kutluyorum, şu an gördüğünüz gibi model kullanışlı güzel bir eser ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

Göreve geldiklerinde pazarların tamamen cadde üzerine kurulduğunu ifade eden Aydın, “Bana sürekli 2 grup şikâyete gelirdi birinci grup pazarcı esnafı gelirdim değerlerdeki Efendim elimizi yıkayacak lavabo bulamıyoruz ihtiyacımızı karşılayacak tuvalet bulamıyoruz camilere gidiyoruz camiler kapalı. Diğer taraftan Cami imamları ve müezzinleri şikâyete gelirdi efendim biz tuvaletleri işte Pazarcılar esnafından muhafaza edemiyoruz tuvaletleri bizim kapatmak zorunda kalıyoruz şimdi bakıyorsunuz insanın doğal ihtiyaçlarını karşılayacağım alanların olmaması büyük bir eksiklik diğer taraftan da camideki vatandaşlarında camideki tuvaletlerin lavaboların temiz tutulmalarda onların en doğal hakkı diğer yandan bununla beraber cadde üzerinde sebze ve meyvelerin tozdan topraktan etkilenmemesi kirlenmemesi mümkün değil biz bu meyve sebzeleri alıp soframıza götürüyoruz” dedi.

HER PAZARCI KENDİ ALANI DIŞINA ÇIKMAYACAK ÇÖP ATAMAYACAK

Cadde üzerinde ki pazarların kaldırılmasına başardıklarını ifade eden Aydın, “Bu dönem ikinci aşamaya geçiyoruz ikinci aşama nedir? Standardını yükseltmek kaliteyi artırmak ve bugün o anlamda atılan adımlardan bir tanesini atıyoruz. Bu pazarda esnafımız kendisine çizgilerle ayrılmış alanın dışına çıkmayacak en ufak bir çürümüş veya kullanılmaz malzemesini önüne veya kenara atmayacak her alanın kendi çöp kutusu olacak ve her pazarcı kendi çöp kutusuna atacak. Ben tekrar bu projenin gerçekleşmesinde emeği olan bütün arkadaşlarımı kutluyorum hepsini tebrik ediyorum Bundan sonraki süreçte de imkanlarımız dahilinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Başkan Aydın sonrasında Gazi Lisesi Kavşağında ki çalışma, DSİ kavşağında ki çalışma, Karşıyaka Sosyal Tesisleri ve Karşıyaka Köprüsü çalışmalarını yerinde inceleyerek basın mensuplarına projeler hakkında bilgi verdi.