SÜMEYRA DENİZ

Sivas Kangal’da yeni Hükümet Konağının yapılacağı alan tartışmalara neden oldu. Şu an ki Pazar yerinin Kangal Belediye’si tarafından başka bir yere taşınıp yanında bulunan askerlik şubesinin alanı da dâhil edilerek yeni Hükümet Konağı yapılması projesi ile ilgili olarak projeye alanda bulunan Öğretmenevinin de yıkılacağı söylentisi eklendi. Konu ile ilgili Öğretmenevinde kalan misafirler ve burada çalışanlar ise mağdur olma korkusu ile yüz yüze kaldı.

Yaklaşık 50 kişiye misafirhane olan öğretmenevinin yıkılması konusu ile ilgili Türk Eğitim Sen ilçe Temsilciliği’nin yaptığı duyuru ise “ilçemizde yapılması planlanan hükümet konağı ve yeni öğretmenevinin ödenek işlemlerinin tamamlandığını, ödeneğin dönmemesi adına acilen yatırıma başlanılması gerektiğinden ve yapılacak binaların taşıyacağı özellikler bakımından yer tayininin belirtilen şekilde yapıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Ayrıca yeni öğretmenevi inşaatına başlanılmadan eskisi yıkılmayacak ve inşaat sürecinde belediyemiz tarafından tahsis edilecek bir binada öğretmenevi olarak hizmet vermeye devam edilecektir. Bu çalışmalarla ilçemize yeni hizmet binaları kazandırılmasını sağlayan ve öğretmen arkadaşlarımızın mağdur edilmemesi hususunda hassasiyet gösteren ilçe yetkililerimize de ayrıca teşekkür ederim” şeklinde.

Öğretmenevinde çalışanlar ve misafirler ise yeni tahsis edilecek binan yeterli olmayacağını Kangal’da otel kültürü olmadığını ve ilçeye gelen misafirlerin öğretmenevini kullandıklarını ayrıca yakın bir tarihte öğretmenevinin tadilattan geçtiğini belirtti.

Kangal Kaymakamlığı’ndan alınan bilgiye göre ise proje henüz net değil. Yapılacak olan proje ile ilgili henüz net bir bilgi olmadığını belirtilen yetkililer öğretmenevinin yıkılmasının söylentiden ibaret olduğunu savundu.