SÜMEYRA DENİZ

Mehmet Karaoğul’un imtiyaz sahipliğini yaptığı Prestij Dergisi iç piyasayı değerlendirecek. Gündemin, siyasetin ve ekonominin yer alacağı Sivas MERKEZLİ Prestij dergisinin editörü Gülşah Akkaş Yaman yayın hayatına önümüzde ki ay başlayacak olan dergi ile ilgili bilgiler verdi. Yaman, “ Dergimizin içeriği hem iç piyasayı hem de Sivas’a yakın illerden yararlanmayı düşünüyoruz. Gündem hem siyasetten, hem Sivas gündemi ve ekonomisinden iç piyasadan olacak.  İş adamlarından röportaj alacağız bu bağlamda aynı zaman da eksiklikleri ön plana çıkarmayı hedefliyoruz yani Sivas piyasasının neden bu kadar durgun olduğu örneğin buna yönelik bir araştırmamız olacak bu sayıda.” dedi.

Çıkaracakları ilk sayıda bir gündem konusu olan TEOG sınavının kaldırılmasını da değerlendireceklerini belirten Akkaş, “Hazır gündem de TEOG varken şöyle bir şey düşünüyoruz örneğin biz genelde çocuklarımızı sınavlara hazırlarken memur olsun diye baktığımız hiç iş adamı olsun diye bir bakış açısı geliştirmedik halbuki girdikleri iş yerinde girişimcilik ruhu var mı? Ama biz sadece onları akademik notlara bağladık. Bu anlamada da belki gelecek nesilden çok ümitvari değiliz hazır TEOG da kalkmışken biz bu bağlamda da yazı alacağız.  Çocuklarımızın sadece akademik başarısı değil de gençliğin işte nasıl piyasanın canlanmasında rolü olabilir piyasaya nasıl adam yetiştiririz yani ekonomik anlamda da piyasaya nasıl adam yetiştiririz çünkü biz yani sadece şunu düşünüyoruz çocuklarımız memur olsun başını kurtarsın. Bununla ilgili yazılar alacağız dergi için” ifadelerine yer verdi.

 

İŞ AHLAKI NASIL EDİNİLİR?

 

İşçinin yanı sıra işverenin de neler isteğini araştıracaklarını belirten Akkaş, “ İş ahlakı nasıl edinilir. Çeşitli kuruluş ve işyerlerinin insan kaynakları bölümünden yazılar isteyeceğiz. İş veren neler istiyor bunlara değineceğiz. Prestij dergisi içerisinde birçok alan da olacak işte psikolojisinden tutun beslenme ile ilgili yazılara varana kadar birçok alanda yazılarımız olacak.  Elinize aldığınız da sizi her anlamda her alana götürebilecek bir dergi olacak ve her sayımızda bir siyasi ile röportajımız olacak.” şeklinde konuştu.

 

Akkaş, İki ayda bir çıkacak olan derginin ilk sayısının ise 30 Aralık Mekke’nin Fethi yıldönümünde çıkacağını ekledi.