MELTEM DUMAN

Milli Piyango yılbaşı çekilişine sayılı günler kala vatandaşları heyecan sarmaya başladı.

Büyük ikramiye heyecanı ile 120 milyonluk büyük ikramiyenin sahibi olmak isteyen vatandaşlar bilet satan gişelerin yolunu tuttu. Sivas’ın en eski bilet satış noktası olan Süleyman Şerbetçi yılbaşına nazaran kalabalığın olmasına rağmen yılbaşı biletlerine yine de eskisi kadar ilginin olmadığını söyledi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Süleyman Şerbetçi, “ Milli piyango satışları özele geçtiği için satışlar yüzde 75 azaldı. Çünkü Milli Piyangoya güven ve itibar sarsıldı. Eskiden Çocuk Esirgeme Kurumuna Kızılay'a , Türk Eğitim Vakfına, Okullara yardım yapılıyordu. Şimdi o yardımlarda kesildi.  Güven itibar kalmadı. Buda bizim işlerimizi olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar ekonomik buhrana girdikleri için eskisi kadar şans oyunlarına yönelmiyorlar. Artık vatandaşlar ev, araba hayaline bile düşünemez hale geldi. Herkesin hayalleri var ne çıkarsa bahtıma artık’ deme bile lüks oldu” dedi.

Yılbaşı dolayısıyla satılan en çok tercih edilen biletler hakkında da bilgiler veren Şerbetçi, “Bizde şu anda en çok çeyrek seri satılıyor. Bunu tam bilet takip ediyor arkasından da yarım bilet geliyor. Tam bileti almak isteyenler parayı paylaşmak istemiyor. Bu yüzden tam bilete de rağbet fazla” ifadelerini kullandı.