MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, bu yıl yarım asırlık tecrübeye sahip olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesini 11 bin öğrencinin tercih ettiğini, 20 Eylül’de başlayacak olan yüz yüze eğitimin ardından Sivas’ta yaklaşık 50 bin öğrencinin eğitim alacağını söyledi.

Geçen yıl yaklaşık yüzde 98 oranında doluluk olduğunu hatırlatan Rektör Alim Yıldız, “Üniversitemiz açıldığından bu yana birçok fakülte birçok bölüm ve yüksekokullar açtık. Mevcutta şu anda 18 fakültemiz var. Yine 4 yüksekokulumuz, 1 konservatuarımız ve 14 tane meslek yüksekokulumuz var. Eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ediyoruz. Üniversitemiz köklü bir üniversitedir. Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimiz pişman olmayacaklar” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesinin öğrencilere birçok fırsatı da sunduğunu hatırlatan Rektör Yıldız, “Üniversitemizin yerleşkesi Türkiye’nin en büyük yerleşkelerinden birisi. Bunun yanı sıra çok sayıda ilçemiz var ve ilçelerimizde de meslek yüksekokullarımız  ve yüksekokullarımız var. 4 tane yüksekokulumuzdan 3 tanesi Suşehri, Zara ve Şarkışla ilçelerimizde, 1 tanesi merkezde, 11 tane meslek yüksekokulumuzda ilçelerde yer alıyor. Akademik ve idari personel sayımız da oldukça iyi. Her konuda öğrencilerimize gerekli altyapıyı ve desteği sağlıyoruz. Yani Anadolu’daki küçük bir ilde üniversite olarak büyük bir ilçe konumundayız. Bu yıl içerisinde açmış olduğumuz lisans ve ön lisans programları var. Bu yıl açtığımız lisans programı 4 tane, 9 tane de ön lisans programımız var. Ön lisans programlarımız Şarkışla’da Eczane Hizmetleri, Suşehri’nde Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Zara’da Gıda Kontrolü ve Analizi, Koyulhisar’da Sosyal Güvenlik, Gemerek’te Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği, Gürün’de Sosyal Hizmetler, Kangal’da ise Raylı Sistemler İşletmeciliği ile Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği programlarına bu sene ilk kez öğrenci alacağız. Lisans programlarından da 2 tanesi merkezde İktisadi İdari Bilimler Fakültemize bağlı Ekonometri Bölümüne öğrenci alıyoruz. Sağlık Bilimleri Fakültesinde de Beslenme Diyetetik Bölümüne öğrenci alacağız. Şarkışla da Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz var. Burada Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Programına öğrenci alacağız. Zara’da da Sigortacılık alanında ilk kez öğrenci alacağız.” ifadelerini kullandı.