MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Pandemi sürecinde esnafın, iş adamlarının ve çiftçilerin mağdur olduğunu mağduriyet yaşayan kesime yeterli desteğin verilemediğini söyledi.

İşsizlik noktasında da mağduriyetler yaşanmaya devam ettiğini aktaran Karasu, “İş adamları üretemedikleri için belli bir süre işçi çalıştıramadılar. Bir çok fabrika işçi çıkarmak zorunda kaldı. Pırıl pırıl gençlerimiz işsizler. Hergün telefonla iş noktasında yardımcı olmamızı isteyen o kadar çok insan var ki bizlerde bu insanlara nasıl yardımcı olacağımızı şaşıyoruz” dedi.

İşsizlik konusuna hükümetin ağırlık vermesi gerektiğinin altını çizen Karasu, “Okullara belirli süre çalıştırmak kaydı ile insanlar aldılar. Pandemi sürecinde okullar tatil edildi. Bu arkadaşlar meydanlarda vatandaşların kontrolünü sağladılar. Okulların kapanması ile birlikte bu insanlar yine işsiz kaldı. 3 ay boyunca işsiz kalacak olan insanlar eğitim öğretim döneminin başladığı dönemde yeniden kuradan isimleri çıkarsa çalışmaya devam edecekler. Böyle bir düzen olamaz. Bu insanlar 8-9 ay çalışıp işsiz kalıyorlar. Bu insanlar kendilerine nasıl bir hayat kuracaklar. Kendilerine nasıl gelecek oluşturabilecekler. Bu arkadaşlarımızın çoğu genç. Bu insanlar ya evli yada evlenecekler aile kuracaklar. Kısmı çalışarak gelecek kaygısı duyan gençlere bizler nasık bir gelecek vaad edeceğiz. Bu konuda gerçekten ciddi bir düzenleme yapılması lazım. İşsizlik sorununun acilen çözülmesi gerekiyor. İnsanların doğduğu yerde doymasını sağlamalıyız. Gençlerin istediği sadece düzenli bir işlerinin olması. Bir ülkenin gençlerinin yüzde 25’i işsiz ise Üniversite mezunları iş bulamıyorsa böyle bir ülkede insanların geleceğe ümitle bakma şansı varmı. Vatandaşlarımız sürekli iş talebinde bulunuyorlar. Vatandaşlarımızın sorunlanlarına çözüm bulamadığımızda bizlerde eleştiriliyoruz” ifadelerini kullandı.