MELDA GENEŞ

Korona virüs tedbirleri kapsamında uzun süre hafta sonları evlerine kapanan vatandaşlar, normalleşmenin keyfini çıkarmaya devam ediyor.

Hafta sonunu fırsat bilen Sivaslılar piknik alanlarına akın etti. Özellikle Pazar günü yasağının kalkmasıyla izin günlerini dışarıda geçirmeyi tercih eden vatandaşlar soluğu Kardeşler Tepesi, Osman Seçilmiş Mesire alanı, Paşa Fabrikası, sıcak ve soğuk çermik kaplıcalarında aldı.

Özellikle mangal ve semaverin serbest olması ile birlikte piknik alanlarında kamelyaların tamamının dolu olduğu görülürken, yer bulamayanlar ise çimenlere kilim sererek piknik yapmanın keyfini çıkardılar.

Aylardır evlerine kapanarak can sıkıntısından dolayı bunaldıklarını vurgulayan vatandaşlar, o eski günlerimize tam olarak kavuşmasalar bile piknik alanlarının serbest edilmesi vatandaşlara bir nebzede olsun rahat nefes aldırdı.

Memleketlerine gelmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşayan gurbetçiler ise Sivas’ta olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken, sıla hasretini aileleri ile birlikte vakit geçirerek attıklarını vurguladılar.

Sıcak havanın dahi piknik alanlarının doluluk oranını etkilemediği gözlemlenirken, Sivas’ta yaklaşık 50 bin kişinin piknik yaptığı tahmin ediliyor.