MEHMET TIRPAN

Mil-Diyanet Sen Sivas Şube Başkanı İsa Kukuş, Mevlid-i Nebi ve 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunarak önemli bir haftanın sıradan kurumsal bir meslek haftasına dönüştürülmemesi gerektiğini söyledi.

Camilerin, bulundukları yörenin sosyal hizmetlerinde, devamlı ışıldayan ve çevresini aydınlatan birer kandil gibi olduğunun altını çizen Başkan Kukuş, “Camilerimiz kadar, bu camilerde görev yapan Din  görevlileri de önemlidir. Çünkü toplumumuzda temel insani ve ahlaki değerlerin yaşamasına, toplumumuzun manen yükselmesine önemli katkılar sağlayan, camilerimizin inşa ve imarında rol alan, dünyevi bir karşılık beklemeden büyük fedakarlıklarda bulunan, samimi davranış ve güler yüzleriyle gönüllerini bütün insanlara açan, hoş sohbetleriyle büyük, küçük herkesin gönlünü kazanan ve görev mahallerinde büyük azim ve gayretle dini hizmetleri en güzel bir şekilde sunmaya gayret eden din görevlilerimiz, bu şerefli hizmetleriyle Peygamberimizin varisleri olmuşlardır.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1986 yılından itibaren Ekim ayının ilk haftasını “Camiler Haftası” olarak kutladığını, 2003 yılında beri ise diğer mesleklere ait özel meslek haftalarının olmasından kaynaklanan sebeplerle “Camiler Haftası”na din görevlileri de ilave ettiğini de hatırlatan Başkan Kukuş, “Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hafta dolayısı ile belirlenen “Peygamberimiz, Cami ve İrşat“ teması çerçevesinde bugün ülkemizdeki camilerimizin her biri aynı zamanda bir ilim ve eğitim müessesesi, irşat ve irfan merkezi olarak görülmelidir. Din görevlisi hocalarımız ve aziz milletimizin her ferdi bu bilinçle mescit ve camilerimizi Kur’an kurslarımızı sahih dinî bilginin muhkem kaleleri, üstün insanlık nizamının öğretildiği ahlak mektepleri olarak görmeli ve iyi bir şekilde değerlendirmelidir. Ülkemizin en ücra köşesinde topluma rehberlik ve önderlik eden, yaşantısıyla örnek olan, mihrabın, minberin ve kürsünün hakkını veren bütün kardeşlerimin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ediyor, camilerimizin eksiklerinin, din görevlilerimizin sorunlarının giderilmesi konusunda olumlu ve güzel adımların atıldığı hayırlı çalışmaların yapıldığı bir hafta olarak değerlendirilmesini diliyorum. Ebediyete intikal edenlere de Cenab-ı Hak’tan rahmet niyaz ediyorum. Rabbim, minarelerimizden yükselen ezanı ve namazlarımızın aydınlığını ülkemizin ve insanlığın üzerinden eksik etmesin.” ifadelerini kullandı.

Deprem Anında Ne Yapılmalı? Deprem Anında Ne Yapılmalı?