MEHMET TIRPAN

Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Canlı Hayvan Pazarı ve Ot Borsası Projesi hakkında bilgiler verdi.

DAP’tan destek alınarak yapılan Hayvan pazarının bitme aşamasına geldiğini aktaran Başkan Abdulkadir Hastaoğlu, “Hayvan Pazarında ufak tefek sıkıntılar var. Şuanda Hayvan Pazarı İl Özel İdaresi Belediye’ye devretti. Belediye ufak tefek sıkıntıları giderdikten sonra Hayvan Pazarının açılışı gerçekleştirilecek. İnşallah Perşembe günleri Sivas’taki kasaplarımıza ve besicilerimize hizmet verecek” dedi.

Hayvan pazarının hizmete girmesi ile birlikte kentteki kasapların rahatlıkla besicilerle bulaşacağını aktaran Başkan Hastaoğlu, “Hayvan Pazarının içerisinde faaliyet gösterecek olan hayvan otelinde satışı yapılamayan hayvanlara barınma imkanı sağlanacak. Hayvanların bakımı rahatlıkla gerçekleştirilebilecek. Aynı zamanda alan Kurban Bayramında da kullanılacak. Yeni Pazarın Şarkışla ile rekabet etmek için kurulmadı. Zaten hiçbir pazarın Şarkışla Hayvan pazarına rakip olması mümkün değil. Şarkışla’da çok güzel ve büyük bir hayvan pazarımız var. Cumartesi günleri açılan Şarkışla Hayvan Pazarına Türkiye’nin her ilinden insanlar geliyor. Şarkışla Hayvan pazarının da daha fazla geliştirilmesi için de İl Özel İdaresi’nin çalışması var” ifadelerini kullandı.

OT BORSASI PROJESİNDE DE SONA GELİNDE

Hayvan pazarının bulunduğu üst kısma yapılacak olan Ot Borsası Projesi ile ilgili de alanda çalışmaların yapıldığını belirten Başkan Hastaoğlu, “Bu kış proje ve resmi yazışmaları bitirip yaz aylarında temel atmayı planlıyoruz. Ot Borsasının kurulacağı alanla ilgili tapu işlemleri devam ediyor. İnşaata başlandığı halde kısa sürede biter” dedi.

Ulaş Kovalı Bölgesinde olan Hayvan Pazarı bölgesine yapılacak Ot Borsasının bulunduğu alana Buğday Pazarının da yapılacağını aktaran Başkan Hastaoğlu, “Mevcut buğday pazarını Belediye istimlak edildi. Mevcutta faaliyet gösteren işletmeler Belediyenin kiracısı pozisyonundalar. Bu nedenle alana yeni buğday pazarı yapılması konusunda tekliflerimiz oldu. Belediye Başkanımızda bu konuda bizi kırmadılar. Yine Ahırlar Bölgesinin bulunduğu alanda taşınacak. Yeni buğday pazarının bulunduğu alanda taleplere göre yer tahsisi yapılacak. İnşallah projeler Kovalı bölgesinde faaliyete geçtiğinde bölgede ciddi bir canlılık olacak. İnsanlar o bölgeye gelecek bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek” şeklinde konuştu.