SÜMEYRA DENİZ

Sivas’ta kış sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi hal esnafını da vurdu. Perakende sebze hali esnafı İrfan Yıldız fiyatların 5 yıl önce ki fiyatlarla aynı olmasına karşın satışların yine de durgun olduğunu belirtti. Yıldız, “  Havaların güzel gitmesi vatandaşın yararına fiyatlar oldukça makul portakal 2 lira elma 2 buçuk lira pırasa 2 lira domates 2 buçuk biber 4 lira bu saydığım fiyatlar 5 sene önce ki fiyatlar. Kış olduğu zaman işimiz iyi oluyor ama bu yıl havanın oldukça iyi gitmesi sebebi ile işlerimiz biraz durgun. Bütün esnafı dolaşıyorum durgunluktan ve işsizlikten şikâyetçi. Kaliteli mallar geliyor meyve sebze çok kaliteli 35 senelik bu işi yapıyorum bu sene ki gelen ürün kadar kalitelisini hiç satmadım ama buna karşında yine işlerimiz durgun vatandaş almıyor” dedi.

Öte yandan yine hal esnafı olan Halil Topçu ise durgunluğun sebebinin perakendecilik sektörünün armasından dolayı olduğunu savundu. Topçu, “ Şu an da Sivas’ta ki perakende sektörü Sivas’ın nüfusuna Sivas’ın yerleşme şekline kesinlikle çok çok fazla hemen hemen neredeyse bir apartmana bir esnaf düşüyor. Bu da sektörde durgunluğa yol açıyor bu söylediğim her alanda sadece sebze meyve değil. Birde dışardan gelen büyük firmalar Sivas’ın mevcut perakende sektöründe Sivas’ın sıcak para akışını alıyor ama buraya her hangi bir yatırımı olmuyor bu gibi şeylerde sektörde ki durgunluğu tetikliyor” şeklinde konuştu.

Topçu il protokolüne de seslenerek, “ Bazı konularda devletimiz müdahale etmeli büyük balığın küçük balığı yutmasına izin vermemeli” dedi.