HABER MERKEZİ

Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker, Sivas TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğüne TCDD’den ve siyasilerden gerekli desteğin yapılmadığını üzülerek tespit ettiklerini iddia etti.

Yurt içine ve yurt dışına yük vagonu imali ve tamiri yapan dev kuruluşun anlamsız ve saçma bir düşünce ile Genel Müdürlükten Bölge Müdürlüğüne dönüştürülmesinin Sivas ekonomisine sert bir darbe vurduğunu savunan Peker, “Hayatında Vagon görmeyen insanlar televizyonlara çıkıp martaval atıyorlar. Vagon üretimi ve tamiri noktasında hiç bir fikri olmayan bazı insanlar sırf yalakalık olsun diye konuşuyor. Bırakın bu konunun uzmanları ve Sendikacılar konuşsun” dedi.

Gweçimiş yıllarda 5 bin 700 işçi ve 550 memurun çalıştığı TÜDEMSAŞ’ta şimdi ise bin kişinin anca çalıştıtıldığını savunana Peker, “Sivastaki işsizlik sorunun tek çözümü TÜRASAŞ’tır. Farklı isimler altında alternatif Yük vagonu imali ve tamiratı için yeni tesislerin açılması TÜRASAŞ’ın bitirilmesi anlamına gelecektir. Bu uygulamadan hemen vazgeçilerek Kurumun büyütülmesi yönünde çalışma yapılması gerekir. Biz Ulaştırma ve Demiryolu Sendikası olarak bu konuda önem verili bir çalışma başlatmış bulunmaktayız. Aynı Konumda bulunan  Eskişehir Türasaş Bölge Müdürlüğü ve Adapazarı'ndaki Adapazarı TÜRASAŞ Bölge Müdürlükleri desteklenerek kurumların büyütülerek tam faal durumda çalışmaları sağlanmalıdır. Önümüzdeki günlerde hazırlamış olduğumuz dosyamızı Ulaştırma bakanlığına ileteceğiz . Şu anda bile Sivas ekonomisine aylık 8 milyon TL sıcak para kaynağı sağlayan TÜRASAŞ tekraren söylüyorum işsizliğin tek çaresidir” ifadelerini kullandı.