MEHMET TIRPAN

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, şehrin uzun bir süre gündemini meşgul eden perakende sebze halinde çalışmaların tamamlandığını, tezgahların kurulduğunu, Pazartesinden itibaren sebze halinin hizmete açılacağını söyledi.

Pazartesi günü sebze halinin açılışının gerçekleştirileceğini aktaran Başkan Bilgin, “Bölgede cephe, çevre ve alt yapı düzenlemeleri yapıldı. Perakende sebze halinde hem hal kültürünü yaşatacağız hem de şehrimize yakışmayan bir görüntüyü ortadan kaldırdık. Perakende sebze hali ile bağlantılı olarak Kangal Ağası konağının yanında bulunan şehirde asma kat olarak tabir edilen alanı da kamulaştırıyoruz. Kamulaştırma çalışmaları bitmek üzere. Şuanda riskli yapı kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne sunduk. Risk taşıyan bir alan olduğu için kamulaştırma bitmeden yıkımını gerçekleştireceğiz. Yıkım işlemlerinin ardından o bölgeye hizmet edecek otopark yapacağız” dedi.

Taşhan çevresinde yürütülecek çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Bilgin, “Taşhan’ın çevre düzenlemesi ile ilgili işlerimiz de devam ediyor. Yaklaşık 30 milyon TL tutan bir kamulaştırma bedeli var. Bölgedeki 1 dükkanın kamulaştırma işlemlerini bitirdik. Mahkemeden karar bekliyoruz. İnşallah adli tatilin bitmesinin ardından mahkeme kararını verecek. Karar çıktığında bölgedeki yapının yıkımı gerçekleştirilip 2022 yılında o bölgede de yeni bir meydan düzenlemesi yapacağız” şeklinde konuştu.