MEHMET TIRPAN

Pazarcılar Odası Başkanı Adem Argın, Kentte günlük farklı bir bölgede kurulan semt pazarlarının etrafını Market ve Mini Hal’lerin örümcek ağı gibi sardığını bu konuda yetkililerin daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Bu konuda belirli bir mesafe belirlenmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Argın, “Marketciler, Zincir Marketler, bakkallar bile artık pazarcılık yapıyor. Göreve geldiğim günden beri sürekli üzerinde durduğumuz bu konuyu bir türlü çözemedik. Vatandaş 30 m2 yeri dükkan olarak kiralıyor. Ruhsatını da 30 m2 almış. Ancak vatandaş kaldırıma bir tezgah açıyor orayı 250 m2 olarak kullanıyor. Dışarı tezgah kurup meyve sebze satıyor” dedi.

Marketlerin Belediye’nin göstermiş olduğu alanın dışına çıktığının altını çizen Başkan Argın, “Kaldırımları işgal eden marketler herhangi bir işgaliye bedeli ödemiyor. Özellikle semt pazarlarının olduğu günlerde her bölgede Pazarların hem girişine hemde çıkışına Mini Hal’ler açılmış. Pazarın olduğu günlerde fiyatları minimuma çeken Mini Hal işletmecileri pazarcı esnafını yıpratmak istiyor. Müşterilerimizi elimizde almaya çalışıyorlar. Ancak bu işletmeler hafta içi çok yüksek fiyatlardan vatandaşa meyve sebze satıyor. Yani haksız bir rekabet oluşuyor. Özellikle Pazarların kurulduğu bölgelerin etrafı örümcek ağı gibi marketlerle doldurulmamalı. Pazar alanlarının kurulduğu bölgelere yakın alanlarda işletme ruhsatı verilmemeli. Pazarcının hakkı korunmalı. Marketlerle ve mini hallerle olan bu mücadelemizde zaman zaman belediye bize destek veriyor ancak ceza yazılan marketler cezaları umursamıyor. Bu sebeple ihlal yapan kaldırımları işgal eden marketlere 2-3 gün kapanma verilmesini talep ediyoruz. Yada marketler kiraladıkları alanın dışında faaliyet göstermesin. Bu konuda bizim mücadelemiz devam edecek. Kimse bizi yıldıramaz. Bu konuda yetkililerin daha duyarlı olmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.