MEHMET TIRPAN

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Seçim döneminde millete söz verdikleri bir çok projenin temelinin Cuma günü Sivas’a gelecek olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla gerçekleştirileceğini söyledi.

Çağın gerektirdiği yönetim anlayışı ile ortak akıl ile şehre değer katacak projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Bilgin, “ Seçim dönemi hemşerilerimize vaat ettiğimiz her projeyi inşallah belirli dönemlerde hayata geçireceğiz. Vaatlerimiz içerisinde bulunan 13 projenin de Cuma günü toplu temelini atacağız. 13 projenin toplam bedeli 343 milyon TL” dedi.

Dünyanın ve ülkenin nereye gideceğini ön görerek projeler hazırladıklarını ve hayata geçirmeye gayret gösterdiklerini vurgulayan Başkan Bilgin, “Mahalle Meclisi toplantılarımızı gerçekleştirmeye devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de her ay Cuma günleri akşam Mahalle meclisi toplantılarımızı halka açık olarak gerçekleştireceğiz. Katılımcılığı ve şeffaflığı önemsiyoruz. Bunu yaparken de kendimize ve ekibimize güveniyoruz. Veremeyeceğimiz bir hesap yok. Hesap vermekten korkmayan bir yönetim anlayışı içerisindeyiz. Kamu adına ve kamu bütçesi ile hizmet ediyoruz. Dolayısıyla kamudan gizleyecek saklayacak bir şeyimiz yok. Patron millet. Dolayısıyla hemşerilerimize ve milletimize sık sık hesap veriyoruz. Şehrin gündemini, beklentilerini ve sıkıntılarını takip ediyoruz. Bizim yaptığımız her şey doğru olmayabilir. Aldığımız kararlar yanlış olabilir. Bu yanlışlardan dönmeyi de biliriz. İnşallah önümüzdeki süreçte de kalan yaklaşık 2,5 yılımızı da aynı anlayış içinde tamamlayıp Sivas’ı aldığımız noktadan her alanda daha ileriye götürmeyi arzu ediyoruz. Seçim dönemleri hesap verme günüdür. Ancak biz hesap vermeyi seçim dönemine bırakmadan çeşitli programlara halka hesap veriyoruz. Hepimizin ortak arzusu Sivas. Eleştireceğiz, eksiklikler ve sıkıntılar varsa ortaya koyacağız ancak Sivas’a zarar verecek eylemlerden geri durmamız halinde kazanacak olan Sivas’tır.

ŞEHRİ İLERİ TAŞIYACAK PROJELER YAPILIYOR

İl Genelinde yürütülen ve temeli atılacak olan projeler hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Şehri ileri götürecek akıllı şehir ve akıllı belediyecilik uygulaması konusunda alt yapı çalışmalarımızı başlattık. İnşallah önümüzdeki süreçte çok yoğun bir alt yapı çalışmasıyla birlikte şehri fiber alt yapıyla donatacağız. Şehirdeki elektrik ve su sayaçları elektronik olarak okunacak. Akıllı kavşak uygulamaları hayata geçirilecek. Toplu taşıma ve trafik de yoğunluğa göre yönetilecek” ifadelerini kullandı.

KENT MEYDANI PROJESİ 2022’DE BİTECEK

Tarihi kent meydanı ile ilgili 2. Etap çalışmaların başlaması için ihaleye çıktıklarını hatırlatan Başkan Bilgin, “Kent meydanımız Dünyanın en güzel kent meydanlarından birisi. Osman Paşa Caddesinde cephe düzenlemeleri tamamlandı. Bu sene de İstasyon Caddesi ve Şenyurt sitesi dahil olmak üzere kent meydanına bakan cephelerin düzenlemesi yapılacak. Yıkılan Ordu evi ve jandarma lojmanlarının yıkıldığı bölgede peyzaj çalışması yapılacak ve kent meydanına kazandırılacak. Bu konuda şehrin dinamikleri ile istişare ettik. Kongre Binasının siluetine zarar vermeden yeşil dokuyu bozmadan hazırladığımız proje olgunlaştı. İhalesini yaptık. İnşallah çalışmalara 4 Eylül’den sonra başlayıp 2022 yılı Haziran ayına kadar bitirmeyi planlıyoruz.  Tarihi Jandarma Binası Belediyenin temsil makamı olarak kullanılacak” şeklinde sonlandırdı.